HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » O nama

O nama

 
Humanitarna organizacija DORA djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i vodećih udruga na području skrbi o djeci i mladima. Naši su štićenici djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca iz obitelji s većim brojem djece, iz socijalno ugroženih obitelji, zlostavljana djeca, zanemarena, bolesna, potrebita ali iznimno marljiva,nadarena i uporna.  
 
Dva su osnovna programa pomoći, i to: program kumstva najmlađima i program stipendiranja učenika i studenata.
 
U našoj evidenciji imamo podatke od oko 7000 mališana koji su koristili neki od DORINIH programa pomoći, a gotovo 2000 stipendista školovalo se uz pomoć naših stipendija.
 
Nikada nismo koristili sredstva iz državnog proračuna već se financiramo isključivo iz donacija, zahvaljujući radu volontera u zemlji i inozemstvu.
 
Zanimaju nas sudbine naše djece koje su potresne i duboko ganuti pokušavamo pronaći nove načine financiranja naših programa ne bi li zbrinuli još koje dijete više i ne bi li uspjeli senzibilizirati sve one koji su u prilici pomoći potrebitima.
 
Postigli smo rezultate vodeći se sviješću da se samo u okrilju obitelji razvija sretno i zadovoljno dijete, spremno na daljnja učenja kako bi bilo sposobno preuzeti odgovornost za svoj budući život, na kojem počiva budućnost čovječanstva.
 
Na citat  našeg najpoznatijijeg  dubrovčana, Marina Držića o dobročinstvu: "Ko srce dava – cijelog sebe dava!" naša predsjednica gđa Jadranka Granić nastavila je misao rekavši " ... prema tome, topla srca i mudra uma dalje nam je sebe davati i drugima pomagati." 
 
Svima koji su dio sebe poklonili drugome, svima koju su preko DORE primajuci i dajuci stvarali ljepši i pravedniji svijet pomažući našoj djeci, VELIKO HVALA.
 
Ostanite i nadalje uz nas, jer naša će nas djeca uvijek trebati, a sve Vas koji u srcu možete naći ljubav i suosjećanje za one manje sretne pozivamo da se javite i uključite u DORINU obitelj. 
 
Uz poštovanje, srdačno iz DORE.
 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu