HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » O nama

O nama

 
Humanitarna organizacija DORA djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i vodećih udruga na području skrbi o djeci i mladima. Naši su štićenici djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca iz obitelji s većim brojem djece, iz socijalno ugroženih obitelji, zlostavljana djeca, zanemarena, bolesna, potrebita ali iznimno marljiva,nadarena i uporna.  
 
Dva su osnovna programa pomoći, i to: program kumstva najmlađima i program stipendiranja učenika i studenata.
 
U našoj evidenciji imamo podatke od oko 7500 mališana koji su koristili neki od DORINIH programa pomoći, a preko 2200 stipendista školovalo se uz pomoć naših stipendija.
 
Nikada nismo koristili sredstva iz državnog proračuna već se financiramo isključivo iz donacija, zahvaljujući radu volontera u zemlji i inozemstvu.
 
Zanimaju nas sudbine naše djece koje su potresne i duboko ganuti pokušavamo pronaći nove načine financiranja naših programa ne bi li zbrinuli još koje dijete više i ne bi li uspjeli senzibilizirati sve one koji su u prilici pomoći potrebitima.
 
Postigli smo rezultate vodeći se sviješću da se samo u okrilju obitelji razvija sretno i zadovoljno dijete, spremno na daljnja učenja kako bi bilo sposobno preuzeti odgovornost za svoj budući život, na kojem počiva budućnost čovječanstva.
 
Na citat  našeg najpoznatijijeg  dubrovčana, Marina Držića o dobročinstvu: "Ko srce dava – cijelog sebe dava!" naša predsjednica gđa Jadranka Granić nastavila je misao rekavši " ... prema tome, topla srca i mudra uma dalje nam je sebe davati i drugima pomagati." 
 
Svima koji su dio sebe poklonili drugome, svima koju su preko DORE primajuci i dajuci stvarali ljepši i pravedniji svijet pomažući našoj djeci, VELIKO HVALA.
 
Ostanite i nadalje uz nas, jer naša će nas djeca uvijek trebati, a sve Vas koji u srcu možete naći ljubav i suosjećanje za one manje sretne pozivamo da se javite i uključite u DORINU obitelj. 
 
Uz poštovanje, srdačno iz DORE.
 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu