HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Naslovnica » Projekti

Projekti

 
Dva su osnovna DORINA projekta koje provodimo tijekom cijele godine: "Želim biti..." i "Djeca za djecu DORE".

Oba projekta imaju isti cilj - prikupiti sredstva za pomoć djeci i mladima u potrebi - štićenicima DORE.

1. Projekt "Želim biti..." je podijeljen u raznolike pomno organizirane akcije s ciljem prikupljanja sredstava u DORIN Fond za stipendiranje vrijednih i nadarenih, ali siromašnih učenika i stipendista. U jesen, tradicionalnom donatorskom humanitarnom akcijom "Večer DORE" obilježimo kraj projekta. O prikupljenim sredstvima u DORIN Fond za stipendiranje ovisi broj djece kojima će se omogućiti  godišnja stipendija.

2. Projekt "Djeca za djecu DORE" provodi se tijekom cijele godine kroz razne akcije i aktivnosti, gdje najmlađa djeca u vrtićima i školama izrađuju razne ukrase i  prigodne suvenire pomažući svoje nesretne vršnjake, a DORA pripremi akciju gdje svi zajedno sudjelujemo i prikupljamo donacije darujući te njihove uratke. Nakon akcije, DORA zahvaljuje i daruje svoje najmlađe donatore  predstavama, izletima, šk. priborom, i svi sudionici osjete radost darivanja. Ostvarena aktivna  interakcija najmlađih dobročinitelja s DOROM, je višestruko djelotvorna. Ljepota i plemenitost s kojom najmađa djeca direktno sudjeluju u ovakvim akcijama najbolji su ambasador dobročinstva s najsnažnijom porukom ljubavi i pomoći.

Pozivam sve Vas i molim da zajedno i u dogovoru  učinimo sve što možemo kako bismo što uspješnije proveli sve planirane aktivnosti i akcije u  "Želim biti..." i "Djeca za djecu DORE". O našem zajedničkom uspjehu ovisi koliko  djece i mladih   će dobiti neophodnu  pomoć - od onih najmlađih do naših studenata.

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu