HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Badelova diplomatska vina za HO DORA

Badelova diplomatska vina za HO DORA

 
Sva vina dolaze izravno iz tradicionalnog vinogradskog prigorskog kraja, iz ekskluzivnog boutique podruma Nespeš Badela 1862. Vina su barikirana i dozrijevala pod posebnom pažnjom stručnjaka i počasnih kumova diplomata, opremljena diplomatskom putovnicom, a koriste se isključivo u humanitarne svrhe.

Diplomatska vina prezentirali su i prodavali predstavnici Badela, revije Svijet u čaši, supruge Diplomata i poslovnih ljudi, te osobe iz javnog i kulturnog života (gđa L. Kajfeš i gđa M. Petra), naravno uz neizostavne djelatnike i volontere okupljene u HO DORA.

Uz druženje posjetitelja i znatiželjnika oko našeg štanda na Cvjetnom trgu, kupnjom ovog diplomatskog vina zasigurno će uživati gđa i gosp Granić, gđa i gosp Gubić, gđa D. Nikolić, gosp P. Sikavica, gđa M. Hunski, gđa F. Čulo, gđa M. Šimunović, gđa Z. Mesić, gosp M. Kalajžić, gosp B. Iljkić, gosp B. Uvodić, gospoda s televizije, iz sporta i svi ostali dobri ljudi koji su kupnjom omogućili da ova humanitarna akcija uspije.

Sa zahvalnošću se nadamo da će u lijepoj čaši miris, boja i okus ovih vina ugodno iznenaditi i podsjetiti Vas da se dobro dobrim vraća.

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu