HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Sreći obitelji Vižintin nije bilo kraja

Sreći obitelji Vižintin nije bilo kraja

 
Točno u podne 26.06.2008. u zagrebačkom Borovju članovi Uprave i ureda DORE (gđa Granić, gosp Tešija, gđa Pavlović, gđa Baxa i gđa Karajica) pridružili su se obitelji Vižintin i najbližim rođacima u emotivno-dirljivoj primopredaji ključeva stana, koji su nakon potpuno izgubljene nade ipak dobili od Grada Zagreba.

Ovoj skromnoj i napaćenoj obitelji, oca sudionika Domovinskog rata sada pod nadzorom liječnika, majke skrhane brojnim operacijama i bolestima, te sveprisutnom neimaštinom, brojnim podstanarstvima, ali izuzetno snažna duha i volje za životom, te dvoje malodobne djece (od kojih je Marko DORIN stipendist) dogodilo se ostvarenje svih molitvi i želja – uselit će u svoj dom. Svi mi u DORI bili smo uzbuđeni i presretni dobro poznavajući sudbinu djece i roditelja ove obitelji, koji su u svom očaju i beznadežnosti često bili u DORI gdje su našli svoje utočište.

Stipendiranjem Marka i drugim oblicima pomoći, hrabrili smo ih i poticali. Srednjoškolac Marko je svojim dobrim školskim uspjesima motivirao i roditelje i nas, a ponajviše svoju sestru Linu koja se veseli ovogodišnjem upisu u osnovnu školu naglašavajući da će biti još bolja od brata i imati samo petice.... DORA je priredila malu svečanost taj dan, uz tortu, kolače i šampanjac, te prikladne poklone za najmlađe, jedva smo zaustavili suze radosnice i ushićenje cijele obitelji u njihovom novom domu. Gđa Granić je zaustavila trenutak sreće uz zajedničku molitvu i svetu vodu iz svetišta Lourdes i naše zajedničke misli pretočila u nekoliko riječi iskrenih, najljepših želja i nade da će se odsada u SVOM novom domu lakše nositi s bolešću i svim problemima, uz vraćenu nadu u ljepše sutra, te ostvarenje novog sna da djeca redovno pohađaju školu i steknu svoje diplome.

Ovim putem u ime svih štićenika, djelatnika i volontera DORE s predsjednicom gđom Granić, zahvaljujemo Gradu Zagrebu što su dodijelivši stan, omogućili Marku i Lini osnovu za sretnije djetinjstvo, a njihovim roditeljima vratili vjeru u dobro sutra i snagu kojom će poticati ovo dvoje prekrasne djece u njihovom odrastanju.

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu