HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » Sreći obitelji Vižintin nije bilo kraja

Sreći obitelji Vižintin nije bilo kraja

 
Točno u podne 26.06.2008. u zagrebačkom Borovju članovi Uprave i ureda DORE (gđa Granić, gosp Tešija, gđa Pavlović, gđa Baxa i gđa Karajica) pridružili su se obitelji Vižintin i najbližim rođacima u emotivno-dirljivoj primopredaji ključeva stana, koji su nakon potpuno izgubljene nade ipak dobili od Grada Zagreba.

Ovoj skromnoj i napaćenoj obitelji, oca sudionika Domovinskog rata sada pod nadzorom liječnika, majke skrhane brojnim operacijama i bolestima, te sveprisutnom neimaštinom, brojnim podstanarstvima, ali izuzetno snažna duha i volje za životom, te dvoje malodobne djece (od kojih je Marko DORIN stipendist) dogodilo se ostvarenje svih molitvi i želja – uselit će u svoj dom. Svi mi u DORI bili smo uzbuđeni i presretni dobro poznavajući sudbinu djece i roditelja ove obitelji, koji su u svom očaju i beznadežnosti često bili u DORI gdje su našli svoje utočište.

Stipendiranjem Marka i drugim oblicima pomoći, hrabrili smo ih i poticali. Srednjoškolac Marko je svojim dobrim školskim uspjesima motivirao i roditelje i nas, a ponajviše svoju sestru Linu koja se veseli ovogodišnjem upisu u osnovnu školu naglašavajući da će biti još bolja od brata i imati samo petice.... DORA je priredila malu svečanost taj dan, uz tortu, kolače i šampanjac, te prikladne poklone za najmlađe, jedva smo zaustavili suze radosnice i ushićenje cijele obitelji u njihovom novom domu. Gđa Granić je zaustavila trenutak sreće uz zajedničku molitvu i svetu vodu iz svetišta Lourdes i naše zajedničke misli pretočila u nekoliko riječi iskrenih, najljepših želja i nade da će se odsada u SVOM novom domu lakše nositi s bolešću i svim problemima, uz vraćenu nadu u ljepše sutra, te ostvarenje novog sna da djeca redovno pohađaju školu i steknu svoje diplome.

Ovim putem u ime svih štićenika, djelatnika i volontera DORE s predsjednicom gđom Granić, zahvaljujemo Gradu Zagrebu što su dodijelivši stan, omogućili Marku i Lini osnovu za sretnije djetinjstvo, a njihovim roditeljima vratili vjeru u dobro sutra i snagu kojom će poticati ovo dvoje prekrasne djece u njihovom odrastanju.

 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu