HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2016 » Na Danima vjenčanja gala modna revija za HO DORA

Na Danima vjenčanja gala modna revija za HO DORA

 
U prekrasno dekoriranom prostoru restauranta Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji Paneno Eventa, lijepe profesionalne manekenke i osobe iz javnog života ponijele su raskošne modele vjenčanica i večernjih haljina. Goste i posjetitelje su zabavili Antonela Malis i Jacques Houdek, a voditeljica revije bila je  Vlatka Pokos.

Vlasnici modnih salona čiji su modeli bili predstavljeni na reviji obećali su svojom dobrovoljnom donacijom u korist DORE dati potporu DORINOM  programu stipendiranja, a organizatori su DORI omogućili šand u prostoru održavanja Dana vjenčanja, gdje su DORINI štićenici predstavljali  programe udruge posjetiteljima te darivali medenim srcima sve buduće mladence.

Do sada je prispjelo 4000 kuna koje su uplatili vlasnici modnih salona: Kotka, Kaldea, Neckermann, Sposabella i Salon Nancy, a Dorini štićenici su u kasicama Dore tijekom Dana vjenčanja prikupili 3580kn.

Lijepu promidžbu DORE kroz medijska obraćanja i mogućnost prezentacije DORE tijekom Sajma vjenčanja među ogromnim brojem  posjetitelja osmislila je i omogućila gđa Dijana Pavković, vlasnica Gastro Globusa, koja stipendiranjem dvoje mladih studenata DORE osobno podržava DORIN  program stipendiranja s plemeniti ciljem pomoći vrijednim i nadarenim, no siromašnim učenicima i studentima tijekom školovanja.

U ime svih nas iz DORE, veliko hvala gđi Dijani Pavković, direktorici Gastro Globusa.

 
 Silvester B.(1994.)
dolazi iz peteročlane obitelji iz Gunje koja živi skromno od obiteljske mirovine. Kuća im je nastradala u poplavi. Oba roditelja su narušenog zdravlja. Silvester je odličan  student. Stipendija  mu  je neophodna u ovom teškom razdoblju života.
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Hana Ruth L.-rođena 1999. u Rijeci, odlična učenica srednje glazbene škole.  Otac preminuo,šesteročlana obitelj živi od majčine mirovine.
Četvero djece se školuje, najstariji brat nezaposlen. Prihod po članu je 480,00 kn/mj.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Umirovljena baka iz Zagreba skrbi o troje unučadi, od kojih se dvoje još školuje.Žive od skromne bakine mirovine i  socijalne pomoći. Nemaju ni najosnovnije za život, pred isključenjem im je struja i plin.Neophodna im je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama.
Studentica II.godine fakulteta u Puli, živi kao podstanar u stanu u kojemu je nedavno radi prije napravljenih dugova isključena struja te joj je time otežano učenje.  Njena teško bolesna majka živi od invalidske mirovine od 900 kn što joj nije dovoljno za troškove života,lijekove i školovanje kćeri. Neophodna im je financijska pomoć i pomoć u higijenskim potrepštinama.
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu