HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Plemenita gesta gđe Sanje Maričić

Plemenita gesta gđe Sanje Maričić

 
Na proslavi svog jubilarnog rođendana, gđa Sanja Maričić još jednom je dokazala svoje dobročinstvo i podijelila svoj osobni trenutak sreće s drugima, kojima je pomoć neophodna, pokrenuvši lanac dobrote.

Gđa Maričić je kao iznenađenje večeri među stotinjak svojih uglednih gostiju organizirala tombolu humanitarnog karaktera i s prikupljenih 3300 kn, koje je predala zahvalnoj, prisutnoj ravnateljici DORE, decentno podsjetila svoje okupljene prijatelje na bogatstvo darivanja manje sretnim ljudima oko nas, usmjerivši ih na DORINO postojanje.

Prikupljen iznos biti će dodijeljen očajnoj obitelji Dudić s četvero malodobne djece koji žive u trošnoj kući na Trnju. Otac branitelj Domovinskog rata teško bolestan, s karcinomom, hepatitisom, jednim bubregom i PTSP uz nezaposljenu majku, prolaze kroz pakao života osjećajući se poniženo i osramoćeno nakon niza nepravednosti na putu da svojoj djeci osiguraju osnovu za normalno djetinjstvo.

Iskreno zahvaljujemo gđi Sanji Maričić i njezinim gostima koji su podržali ovu spontanu i hvalevrijednu gestu i pridružili se u veliku DORINU obitelj dobročinitelja.

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu