HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » Večer DORE 2008.

Večer DORE 2008.

 
U sklopu akcije "Želim biti..." u Kristalnoj dvorani hotela Westin 27.11. 2008. održana je tradicionalna DORINA humanitarna večera pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Zagreba, Ministarstva znanosti obrazovanja i športa i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Medijski pokrovitelji bili su: NOVA TV, Večernji list, Nacional, Extra, Zagreb News, te su uz brojne druge medijske kuće pratili sam događaj.  

Preko 400 uglednih gostiju iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života svojim prisustvom dalo je potporu DORINOM programu stipendiranja.

Za uzvanike su uz informativne priloge o radu HO DORA nastupili prvaci hrvatske  glazbene scene: Nina Badrić, Jacques Houdek i Antonela Malis  koji su svojim odabranim glazbenim nastupom (bez  naknade) oduševili prisutne goste tijekom večeri te se pridružili ostalim dobročiniteljima u ugodnom ozračju ove večeri. Voditeljica programa bila je Barbara Štrbac.

Gostima su se obratili, uz predsjednicu UO DORE gđu Jadranku Granić i ravnateljicu DORE gđu Anu Pavlović, cijenjeni uzvanici večeri s nekoliko prigonih riječi: gospođa mr. sc. Tatjana Holjevac, predsjednica Gradske skupštine grada Zagreba, gospodin dr. sc. Radovan Fucks, državni tajnik  u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Uz tombolu s bogatim nagradama (prikupljenih od naših sponzora) na večeri je bila i aukcija potpisanog  dresa i lopte svih nogometnih reprezentativaca "Vatrenih", poklon izbornika Bilića i reprezentativaca DORI u svrhu prikupljanja sredstava za Fond za stipendiranje, kao i potvrda trajne suradnje i međusobne potpore programa DORE i zaklade Ana Rukavina na čemu se gospodin doc. dr. sc. Mirando Mršić, predsjednik Zaklade i saborski zastupnik javno zahvalio.

Sav prihod s večere bio je namijenjen Fondu za stipendiranje marljivih i nadarenih, no iznimno siromašnih učenika i studenata kojima je pomoć neophodna pri školovanju.

Cilj ove večere u potpunosti je zadovoljen, DORA je informirala javnost o svojim dosadašnjim i prošlogodišnjim aktivnostima i  akcijama, programima i ciljevima, o štićenicima kojima je pomoć pri školovanju neophodna, a na samoj večeri prikupilo se 240 000 kuna koji će omogućiti 48 godišnjih DORINIH stipendija (5 000 kuna godišnje za svakog stipendista). Dosadašnji sponzori potvrdili su nastavak stipendiranja svojih stipendista i ove 2008/09.  školske godine, a najavljeno je i novih donacija i sponzorstava DORINIM štićenicima što nas osobito veseli.
 
Svim dobrim ljudima koji su nam na bilo koji način  pomogli u realizaciji ove večere iskreno i od srca zahvaljujemo.

 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu