HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Večer DORE 2008.

Večer DORE 2008.

 
U sklopu akcije "Želim biti..." u Kristalnoj dvorani hotela Westin 27.11. 2008. održana je tradicionalna DORINA humanitarna večera pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Zagreba, Ministarstva znanosti obrazovanja i športa i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Medijski pokrovitelji bili su: NOVA TV, Večernji list, Nacional, Extra, Zagreb News, te su uz brojne druge medijske kuće pratili sam događaj.  

Preko 400 uglednih gostiju iz kulturnog, poslovnog, političkog i javnog života svojim prisustvom dalo je potporu DORINOM programu stipendiranja.

Za uzvanike su uz informativne priloge o radu HO DORA nastupili prvaci hrvatske  glazbene scene: Nina Badrić, Jacques Houdek i Antonela Malis  koji su svojim odabranim glazbenim nastupom (bez  naknade) oduševili prisutne goste tijekom večeri te se pridružili ostalim dobročiniteljima u ugodnom ozračju ove večeri. Voditeljica programa bila je Barbara Štrbac.

Gostima su se obratili, uz predsjednicu UO DORE gđu Jadranku Granić i ravnateljicu DORE gđu Anu Pavlović, cijenjeni uzvanici večeri s nekoliko prigonih riječi: gospođa mr. sc. Tatjana Holjevac, predsjednica Gradske skupštine grada Zagreba, gospodin dr. sc. Radovan Fucks, državni tajnik  u ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Uz tombolu s bogatim nagradama (prikupljenih od naših sponzora) na večeri je bila i aukcija potpisanog  dresa i lopte svih nogometnih reprezentativaca "Vatrenih", poklon izbornika Bilića i reprezentativaca DORI u svrhu prikupljanja sredstava za Fond za stipendiranje, kao i potvrda trajne suradnje i međusobne potpore programa DORE i zaklade Ana Rukavina na čemu se gospodin doc. dr. sc. Mirando Mršić, predsjednik Zaklade i saborski zastupnik javno zahvalio.

Sav prihod s večere bio je namijenjen Fondu za stipendiranje marljivih i nadarenih, no iznimno siromašnih učenika i studenata kojima je pomoć neophodna pri školovanju.

Cilj ove večere u potpunosti je zadovoljen, DORA je informirala javnost o svojim dosadašnjim i prošlogodišnjim aktivnostima i  akcijama, programima i ciljevima, o štićenicima kojima je pomoć pri školovanju neophodna, a na samoj večeri prikupilo se 240 000 kuna koji će omogućiti 48 godišnjih DORINIH stipendija (5 000 kuna godišnje za svakog stipendista). Dosadašnji sponzori potvrdili su nastavak stipendiranja svojih stipendista i ove 2008/09.  školske godine, a najavljeno je i novih donacija i sponzorstava DORINIM štićenicima što nas osobito veseli.
 
Svim dobrim ljudima koji su nam na bilo koji način  pomogli u realizaciji ove večere iskreno i od srca zahvaljujemo.

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu