HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Prijateljski susret

Prijateljski susret

 
Sredinom lipnja, u ugodnoj i prijateljskoj atmosferi susreta gđe Angele Sinko (predstavnice Crvenog križa Waldshut iz Njemačke) i Ane Pavlović, ravnateljice DORE proveli smo kišno jutro u uredu DORE u konstruktivnom razgovoru o mogućnostima i daljnoj pomoći djeci u potrebi o kojima DORA skrbi.

Gđa Sinko iskreno se obradovala  Zahvalnici i prigodnim DORINIM suvenirima. Ushićeno je govorila o svojim iskustvima pri  posjetama Hrvatskoj i želji da se našoj djeci što više pomogne.(gđa Angela udana je za Hrvata).

U rano proljeće Crveni križ Waldshut tj. gđa Sinko je (uz velike administrativne probleme koje je osobnim angažmanom rješavala) uspješno organizirala donaciju 150 pari dječjih cipelica za dječicu DORE i za štićenike doma iz Varaždina. Podijelili smo donaciju najmlađim potrebitim štićenicima DORE koji su često u preslatkim šarenim cipelicama veselo poskakivali i pozirajući  ih pokazivali ostalima...

Zaželjeli smo dragoj gđi Angeli sretan put i toplo se rastali uz zajedničku želju da što češće surađujemo i pomognemo onima kojima je pomoć neophodna.
 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu