HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Večer DORE 2009.

Večer DORE 2009.

 
U sklopu akcije "Želim biti..." 24. studenog 2009. u zagrebačkoj Gradskoj kavani organizirali smo godišnju tradicionalnu humanitarnu "Večer DORE".

DORIN cilj bio je prikupljanje sredstva za 150 godišnjih stipendija,kojima će se omogućiti nastavak školovanja nadarenim i vrijednim srednjoškolacima i studenatima koji se u stjecanju znanja i vještina bore s teškim obiteljskim, zdravstvenim i egzistencijalnim nedaćama.

U nazočnosti brojnih uglednika iz kulturnog,poslovnog, političkog i javnog života, na "Večeri DORE" su uz cjelovitu organizaciju i sudjelovanje DORINIH štićenica i štićenika, modnom pistom prošetale poznate osobe iz javnoga života.Gosti su uz prekrasne revije Mine Petre i CROATA odijela, mogli uživati u zabavi sa SOULFINGERSIMA,a zapjevala im je i operna pjevačica Sandra Bagarić uz pratnju Darka Domitrovića.

Pokrovitelji akcije bili su Ministarstvo znanosti,obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te Poglavarstvo grada Zagreba.

U DORI se često vodimo citatom našeg najpoznatijeg dubrovčana,Marina Držića o dobročinstvu: "Ko srce dava – cijelog sebe dava!"

Svima koji su otvorili svoje srce i preko DORE pomogli i darivali našu djecu i time stvarali  ljepši i pravedniji svijet, VELIKO HVALA.
 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu