HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » DORA daruje bolesnu djecu

DORA daruje bolesnu djecu

 
I ove godine, nakon pomno izabranih poklona - igračaka, knjiga, društvenih igara  i slatkiša, pakiranja s puno ljubavi i pažnje, uputili smo se 22. prosinca 2009. s poklonima i željom da razveselimo  bolesnu djecu na liječenju u Klinici za pedijatriju u KB Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Proveli smo nezaboravne trenutke na odjelu u druženju s djecom i medicinskim sestrama.

Štićenici DORE, članovi UO gđa dr. Marija Humski i gosp Ivan Čaćić s ravnateljicom DORE, Anom Pavlović  razveselili su teško bolesnu djecu stacioniranu na Pedijastrisjskom odjelu, kao i djelatnike ovog odjela pred sam Božić. Štićenici DORE podijelili su poklone malim bolesnim pacijentima, zaželjeli im  blagoslovljene i spokojne blagdane, brz oporavak i sretnu Novu 2010.godinu, a djeca s odjela i njihove medicinske sestre su sa zahvalnošću primali pokone i uz osmjehe  srdačno zahvaljivali.

Iskena toplina zajedničkog  druženja  u ovo predblagdansko vrijeme darivanja bila je najljepša nagrada za sve nas okupljene koje ćemo dugo pamtiti.

Ovim putem zahvaljujemo gđi  dr.Mariji Humski i gđi Ivoni Nakić koje su nam pomogle u realiziranju ove akcije.

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu