HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Squash Open za djecu DORE 2010.

Squash Open za djecu DORE 2010.

 
 U sklopu akcije "Želim biti.." 12. lipnja 2010. u Squashtower-u na Zavrtnici, održan je  pod pokroviteljstvom grada Zagreba i 24 sata, tradiconalni humanitarni squash turnir za djecu DORE 2010.

Ovaj  humanitarni turnir organiziran je u zajedničkoj suradnji SQUASHtower-a i HO DORA, a cilj nam je bio kompletan prihod od turnira uplatiti u DORIN fond za stipendiranje vrijednih i nadarenih ali siromašnih učenika  i studenata za 2010/11. šk.god. Prošlogodišnjim turnirom prikupili smo sredstva za 6 godišnjih stipendija od po 5.000 kuna.

Do početka Turnira, zahvaljujući sponzorstvima i donacijama prikupili smo preko 25.960 kn i pokrili sve organizacijske troškove, a najavljene donacije biti će objavljene nakon uplate, te se nadamo da ćemo i ove godine omogućiti 6 godišnjih stipendija za djecu DORE.

Točno u podne, dok je vani temperatura bila +35C, u klimatiziranom prostoru Squashtowera počeo je "DORA CELEBRITY SQUASH OPEN", gdje su poznati zaigrali ovu najbržu igru reketom za pomoć pri školovanju djeci DORE.

Prvoplasirani Boris Kosmač koji je pobijedio svoje suparnike, vidno uzbuđen i sretan proslavio je pobjedu na sebisvojstven veseli način, dok je drugo mjesto pripalo Neni Pavinčiću koji nije skrivao zadovoljstvo uz svoj samozatajni osmjeh, a treće mjesto i dodatnu nagradu  kao najtalentiranijem učesniku pripalo je Tomislavu Marjanoviću, vešestruko nagrađivanom mladom inovatoru i osnivaču Sigme koji je u šoku objašnjavao da je tek jučer primio reket i da mu to nitko ne vjeruje....

Naše dobročiniteljice, Antonela Malis - operna diva, Stefani Hohnjec – bivša Miss sporta i Ivana Delač Đolo -  bivša Miss RH uživale su u najljepšem osjećaju davanja i pomaganja potrebitim, uz  ali i u utješnim nagradama naših sponzora. Antonela i Ivana veselje i sreću su pronašle u ohrabrujućim riječima svojih štićenika koji su ih bodrili tijekom igre – djeci koju stipendiraju i za koje su se i ovaj put sportski borile.....

DORINI oduševljeni štićenici, zaigrali su squash pred svojim sponzorima, tu  najbržu igru reketom,  te  se osobno  zahvalili  dobročinstvu gospodina Vedrana Režića, direktora Squash saveza i Squash&Fitness centra koji im je već godinama omogućio besplatno igranje squasha na Zavrtnici 17 kao i drugim oblicima pomoći.

Na turniru je sudjelovalo gotovo 50 seniora i 30 juniora. Posebnost ovog turnira je i sudjelovanje preko 20 natjecatelja iz Engleske. Engleska se smatra koljevkom squash-a i njihovi igrači nalaze se u samom vrhu svjetske squash ljestvice. Prvo mjesto osvojio je njihov najbolji junior, 17-godišnji Jack Jago i to pobjedom protiv svog trenera Davida Lazarusa u finalu 3:0. David je odigrao najbolji meč turnira u polufinalu s Srđanom Maksimovićem pobijedivši u 5 setova. U susretu za treće mjesto Max je pobijedio Chrissa Hobbsa, te je Max bio najbolje pozicioniran naš igrač (više na www.cro-squash.hr).

Cijeli turnir prošao je pod budnim okom šarolikog društva uz prijateljsko druženje i zabavu,  novih i  dugogodišnjih prijatelja  koji su svojim prisustvom i ovaj put dali potporu DORINOM radu i našem  Programu stipendiranja.

U ugodnoj atmosferi, uz  osvježenja i veseli natjecateljski program turnira te zabavnu maskotu termi Tuhelj družili su se predstavnici grada Zagreba, bivši i sadašnji uspješni sportaši, vlasnici i predstavnici uprava tvrtki koji stipendiraju djecu DORE, najbolji squasheri svih uzrasta, štićenici DORE, predstavnici sponzora, novinari i ....

Vrijednim i raznovrsnim poklonima naših sponzora učinili smo svim našim  prijateljima i sudionicima turnira ovaj dan  nezaboravnim, a mi organizatori sa zadovoljstvom smo dogovarali buduću suradnju svjesni da će barem još  petero djece imati osiguranu godišnju stipendiju slijedeće školske godine.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima, svim dragim učesnicima i uzvanicima, kao i svima onima koji su nam poslali svoje lijepe želje i  uz objektivnu spriječenost sudjelovanja u našoj zajedničkoj plemenitoj namjeri i ostvarenju pomoći najpotrebitijoj djeci. Veliko hvala i svim trenerima squasha koji su pripremali naše poznate osobe koje će nastaviti uživati u squashu.

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu