HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN





IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » Večer DORE 2010.

Večer DORE 2010.

 
Tradicionalna donatorska VEČER DORE u okviru akcije "Želim biti..." održala se 23.studenog u hotelu The Regent Esplanade Zagreb pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Grada Zagreba.

Cilj je bio prikupljanje sredstva za nastavak  stipendiranje marljivih i nadarenih ali siromašnih učenika i studenata diljem Hrvatske za ovu 2010/11. školsku godinu.

Kao i proteklih godina donatorskoj večeri su nazočile brojne poznate osobe iz političkog i javnog života Republike Hrvatske, te priznati gospodarstvenici koji već godinama podržavaju i pomažu humanitarno djelovanje Dore.

Prigodnim riječima nazočnima se obratila predsjednica i osnivačica Dore, gđa Jadranka Granić. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj akciji "Želim biti..." Donatorima je poručila da će svaka njihova kuna, koju su s velikom ljubavlju donirali biti višestruko obnovljena na dobrobit štićenika Dore koji su vrijedni i hrabri mladi ljudi pritisnuti velikim životnim nedaćama, ali željni znanja i učenja.

Lijepe i poticajne riječi djelatnicima udruge Dora i donatorima uputio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Izrazio je zahvalu za njihova dosadašnja dobra dijela i podršku, ističući da je najveća blagodat kada se može darivati druge. Dodao je da je posebno ponosan što je Grad Zagreb jedan od pokrovitelja ove hvale vrijedne akcije.

Zbog svoje nazočnosti donatorskoj večeri zadovoljstvo je izrazio Tomislav Ivić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koji je u svojstvu izaslanika predsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor prenio njezinu podršku udruzi Dora. Čestitao je svim djelatnicima i volonterima Dore na devetnaest godina uspješnog rada. Istaknuo je da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kao i Vlada Republike Hrvatske vodi računa o djeci za čija su školovanja potrebna financijska sredstva.

Kroz bogat program uzvanike je vodio šarmantni tv voditelj Neno Pavinčić. Prikazana su dva promotivna filma u kojima su govorili o svojim iskustvima bivši i sadašnji korisnici stipendija Dore, a vrijedne nagrade tombole pomogle su pri prikupljanju sredstava.

U glazbenom dijelu programa uzvanike je oduševila operna diva Antonela Malis, koja je i sama spozorica  jednom štićeniku Dore. Antonela Malis je osmislila i uvježbala glazbeni program s Dorinim štićenicima i na najljepši način prikazala njihove mogućnosti te iznenadila i razgalila srca svih prisutnih.

Zadivljujuće glazbene potencijale izvedbom dueta The flowers iz opere Lakme, skladbe Jalta, Jalta i  duetom  Mačaka skladatelja Rossinia pokazali  su  stipendisti Dore:  sopranistice Mia Jakob i Klara Lešković uz klavirsku pratnju mladog budućeg virtuoza Jasmina Kovačića.

U programu je sudjelovao i band Kocka šećera koji su uzvanike zabavljali izvedbom svjetskih hitova do samog završetka večeri.

Ravnateljica Dore se zahvalila uzvanicima, donatorima i volonterima u ime svih štićenika Dore, na dobročinstvu i prikupljenih 220 000 kuna te naglasila da bez njihove pomoći štićenici Dore ne bi mogli nastaviti svoje školovanje. Posebno se zahvalila dugogodišnjim donatorima koji su produžili 49 ugovora za stipendiranje učenika i studenata za ovu školsku godinu, a i svim dobrim ljudima koji pomažu djeci Dore.

Iskreno zahvaljujemo svim uzvanicima, pokroviteljima, sponzorima, donatorima, izvođačima programa i volonterima  DORE na  Vašoj  dobroti i  pomoći  u ostvarenju našeg plemenitog cilja.

 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu