HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Večer DORE 2010.

Večer DORE 2010.

 
Tradicionalna donatorska VEČER DORE u okviru akcije "Želim biti..." održala se 23.studenog u hotelu The Regent Esplanade Zagreb pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Grada Zagreba.

Cilj je bio prikupljanje sredstva za nastavak  stipendiranje marljivih i nadarenih ali siromašnih učenika i studenata diljem Hrvatske za ovu 2010/11. školsku godinu.

Kao i proteklih godina donatorskoj večeri su nazočile brojne poznate osobe iz političkog i javnog života Republike Hrvatske, te priznati gospodarstvenici koji već godinama podržavaju i pomažu humanitarno djelovanje Dore.

Prigodnim riječima nazočnima se obratila predsjednica i osnivačica Dore, gđa Jadranka Granić. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj akciji "Želim biti..." Donatorima je poručila da će svaka njihova kuna, koju su s velikom ljubavlju donirali biti višestruko obnovljena na dobrobit štićenika Dore koji su vrijedni i hrabri mladi ljudi pritisnuti velikim životnim nedaćama, ali željni znanja i učenja.

Lijepe i poticajne riječi djelatnicima udruge Dora i donatorima uputio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Izrazio je zahvalu za njihova dosadašnja dobra dijela i podršku, ističući da je najveća blagodat kada se može darivati druge. Dodao je da je posebno ponosan što je Grad Zagreb jedan od pokrovitelja ove hvale vrijedne akcije.

Zbog svoje nazočnosti donatorskoj večeri zadovoljstvo je izrazio Tomislav Ivić, ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koji je u svojstvu izaslanika predsjednice hrvatske Vlade Jadranke Kosor prenio njezinu podršku udruzi Dora. Čestitao je svim djelatnicima i volonterima Dore na devetnaest godina uspješnog rada. Istaknuo je da Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kao i Vlada Republike Hrvatske vodi računa o djeci za čija su školovanja potrebna financijska sredstva.

Kroz bogat program uzvanike je vodio šarmantni tv voditelj Neno Pavinčić. Prikazana su dva promotivna filma u kojima su govorili o svojim iskustvima bivši i sadašnji korisnici stipendija Dore, a vrijedne nagrade tombole pomogle su pri prikupljanju sredstava.

U glazbenom dijelu programa uzvanike je oduševila operna diva Antonela Malis, koja je i sama spozorica  jednom štićeniku Dore. Antonela Malis je osmislila i uvježbala glazbeni program s Dorinim štićenicima i na najljepši način prikazala njihove mogućnosti te iznenadila i razgalila srca svih prisutnih.

Zadivljujuće glazbene potencijale izvedbom dueta The flowers iz opere Lakme, skladbe Jalta, Jalta i  duetom  Mačaka skladatelja Rossinia pokazali  su  stipendisti Dore:  sopranistice Mia Jakob i Klara Lešković uz klavirsku pratnju mladog budućeg virtuoza Jasmina Kovačića.

U programu je sudjelovao i band Kocka šećera koji su uzvanike zabavljali izvedbom svjetskih hitova do samog završetka večeri.

Ravnateljica Dore se zahvalila uzvanicima, donatorima i volonterima u ime svih štićenika Dore, na dobročinstvu i prikupljenih 220 000 kuna te naglasila da bez njihove pomoći štićenici Dore ne bi mogli nastaviti svoje školovanje. Posebno se zahvalila dugogodišnjim donatorima koji su produžili 49 ugovora za stipendiranje učenika i studenata za ovu školsku godinu, a i svim dobrim ljudima koji pomažu djeci Dore.

Iskreno zahvaljujemo svim uzvanicima, pokroviteljima, sponzorima, donatorima, izvođačima programa i volonterima  DORE na  Vašoj  dobroti i  pomoći  u ostvarenju našeg plemenitog cilja.

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu