HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » DORA je omogućila 90 godišnjih stipendija

DORA je omogućila 90 godišnjih stipendija

 
Završetkom akcije "Želim biti..." prikupljenim  sredstvima u DORINOM Fondu za stipendiranje DORA je omogućila 90 godišnjih stipendija od minimalno 5.000 kn (ovisno o donatoru) za vrijedne i nadarene no iznimno siromašne učenike i studente za 2010/11. šk/akademsku godinu.

13. prosinca 2010. na prigodnoj svečanosti POTPISIVANJA UGOVORA u dvorani HMI atmosfera i gužva učenika, studenata i njihovih  roditelja i rođaka, te DORINIH  dobročinitelja - sponzora i volontera najbolje su dočarali uzbuđenje potpisivanja ugovora za ovu školsku 2010/11. godinu.

Sretnih 90-etoro učenika i studenata diljem Hrvatske potpisalo je ugovore, koja će im omogućiti sigurniju svakodnevnicu na njihovom putu da se obrazovanjem i znanjem bore protiv neimaštine u svojim obiteljima.

Na svečanoj dodjeli gospodin gosp. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje u ime gradnonačelnika Zagreba, gosp. Ivana Bandića obećao  je da će u siječnju Grad Zagreb donirati sredstva za još deset stipendija. Na svečanosti su prisustvovali i gosp. Zoran Žigljić, član Vijeća za djecu u ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, te predstavnici gradskih ureda za mlade, socijalnu zaštitu,  obrazovanje i šport uz brojne Dorine dobročinitelje i volontere.

Sretni učenici i studenti potpisivali su ugovore, a najistaknutijim volonterima javno smo zahvalili i nagradili ih prigodnim poklonima. Čestitali smo rođendan i predsjednici UO DORE gđi Jadranki Granić, a proslava se nastavila uz domjenak i ugodno druženje prisutnih.

Svim ljudima dobra srca, koji su svojim donacijama omogućili ovogodišnju stipendiju za 90-toro učenika i studenata želimo javno zahvaliti na mudroj i plemenitoj odluci i pomoći u ime svih ovih 90 stipendista, volontera i djelatnika okupljenih u veliku DORINU obitelj, a Vas ostale pozivamo da nam se pridružite i svojim doprinosom uljepšate nečije djetinjstvo i odrastanje.
 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu