HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » DORA na Najbožićnijem sajmu 2010

DORA na Najbožićnijem sajmu 2010

 
U sklopu Naj-Božićnijeg sajma na Zagrebačkom velesajmu krajem prosinca 2010. organizatori su omogućili sudjelovanje DORE te se odrekli dio prihoda od prodanih ulaznica i  donacijom od 5 000 kn podržali DORINU akciju „Želim biti..“  za  stipendiranje učenika  i studenata.

DORINI volonteri su danima na zajedničkom  štandu  s  Brickarchitect - lego trgovinom (koji se odrekao dio prihoda prodaje lego kockica) u paviljonu br 7. razveseljavali  male i velike posjetioce organiziranim događanjima na štandu i oko njega, uz mirise vanilije i cimeta s okolnih štandova...

 

U nedjelju, 19.12.  bio je Dan DORE, a  kao središnji događaj, u popodnevnim smo satima na pozornici organizirali POZNATI ZA  DORU, gdje su u Božićnoj atmosferi   brojne poznate osobe iz javnog života svojim nastupom i dolaskom sa svojim obiteljima, podržale DORU. Poznati su  potpisivali blagdanske čestike, družili se sa štićenicima DORE i njihovim obiteljima...

Kroz program nas je vodio Neno Pavinčić, a nastupom su nas  ostavljali bez daha i oduševljavali  redom: djeca vrtića Duga iz Zagreba, sopranistica Antonela Malis, Dorina štićenica Klara, modna revija dizajnerice Mine Petre uz prezentaciju modela i  Božićne priče , pobjednica i  finalisti supertalenta Nove TV –  Viktorija Novosel, Jana Klarić, Tia Pikija, Petra Antolić, Step by step.

 

Glazbene imitacije Borisa Kosmača bile su uvod u šou „Ljepota s razlogom“ – gde su se Lana Obad, Marijana Rupćić, Sarah Ćosić, Ivana Delač Đolo, Jelena Glišić, Mia Šlogar, Sandra Vugrinec, Lana Kuduz, Ivančica Pahor, Bojan Milohanović, Radovan Stošić i Marko Dančulović uz svoju neupitnu ljepotu podijelili s okupljenima  i svoju dobrotu družeći se s najmlađim štićenicima DORE.

Na DORINOM štandu moglo se  kupiti prigodnih Božićnih ukrasa i  čestitki koju su izradila djeca onkološkog odjela s pedijatrije KBC-a Sestara milosrdnica u Zagrebu  i studenti Studija grafičkog dizajna AF u Zagrebu te djeca Vrtića Duga  iz Zagreba za djecu DORE.

 

Prikupljeno je ukupno 9.510 kn a kompletni prihod ide u Fond za stipendiranje vrijednih i nadarenih ali siromašnih učenika i studenata.

Iskeno i od srca zahvaljujemo  svima koji su svojom djelima i donacijama dali  potporu DORI i zajedničkom suradnjom i dobročinstvom omogućili da naše  Božićno druženje na najBožićnijem sajmu ostane nezaboravnim.

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu