HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Uskršnja akcija 2011

Uskršnja akcija 2011

 
Za završetak akcije "Djeca za djecu Dore" organizirali smo višednevnu prodaju dječjih uskršnjih uradaka na štandu  u Avenue Mallu, a istovremeno u subotu, u podne, 16.04.2011. u akciji "Poznati  za Doru" na štandu na Cvjetnom trgu, družili smo se s javnim poznatim osobama koje su potpisivali  izrađene čestitke i dječje uratke, koje su s puno ljubavi izradili najmlađi DORINI dobročinitelji za djecu DORE.

 

S dijeljenjem  maslinovih  grančica, uz dobročinstvo Gorana Ivaniševića, Sandru Bagarić, Daria Šimića, Dalibora Bagarića, Mate Granića, Soulfingersa, Mine Petre I mnogih drugih, učenici i roditelji OŠ "Matija Gubec", štićenici i volonteri DORE su na DORINOM štandu prodavati prigodne Uskršnje suvenire (jaja, zečiće, piliće, majice s aplikacijama, ogrlice, torbice, čestitke...) svi sjedinjeni u ovoj plemenitoj akciji s ciljem prikupljanja donacija za najugroženije Dorine štićenike, kojima ćemo poslati pomoći pred Uskrs.

 

Unatoč kiši i dan prije organiziranom velikom prosvjedu "Za domovinu", uspjeli smo okupiti  prijatelje Dore i poznate osobe te prikupili ukupno 3.040 kn.

U ime štićenika DORE, svih volontera i djelatnika okupljenih u veliku DORINU obitelj zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli pri realizaciji ove akcije, a posebice najmlađim volonterima koji su u svojim vrtićima i školama danima marljivo, uz pomoć svojih teta i učiteljica izrađivali prigodne poklone za one manje sretne, siromašne vršnjake kojima su učiniti ovaj najdraži blagdan veselim i sretnim.

Uskršnje ukrase i suvenire izradila su djeca: OŠ "MATIJA GUBEC" iz Zagreba, OŠ "Dr. ANTE STARČEVIĆ" iz Pazarišta – Lika i Dječjeg vrtića "DUGA" iz Zagreba.

 

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu