HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Humanitarna modna revija

Humanitarna modna revija

 
U predivnoj dvorani Matisa, održana je modna revija eksluzivne kolekcije, dizajnerice Katarine Džale, uz ugodno druženje posvećeno ženama i  za DORU s ljubavlju.

Lijepa cvijetna dekoracija, atraktivan nastup plesačica, na reviji dnevnih i večernjih modela – koje su uspješno nosile i neke DORINE stipendistice, pred prepunom dvoranom DORINIH dugogodišnjih i novih  prijateljica. Pokazala se  ljepota Katarininog dizajna u senzualnom modnom izričaju. Gošće  na reviji, uz brojna poznata ženska lica s hrvatske scene... Tatjana Holjevac, Renata Sopek, Mina Petra, Biba Salata bila je i Daria Kinzer, ovogodišnja pobjednice Dore koja se predstavila i  otpjevala pjesmu.

 

Revija je imala humanitarni karakter.  Aukcijom pet doniranih haljina tijekom večeri  i  od prikupljenih donacija od  ulaznica u ime štićenika  DORE, ukupno je  prikupljen  iznos od 9.300 kn, koji će u cjelosti biti uplaćen u Fond za stipendiranje vrijednih ali siromašnih učenika i studenata.

Dizajnerica i dobročiniteljica gđa Katarina Džale darovala je i izradu tri maturalne haljine za DORINE stipendistice, što je kod odabranih  učenica izazvalo potpuno oduševljenje i radost.

I tako je ispričana još jedna modna bajka, ali za DORU s ljubavlju, uz 100 crvenih ruža i na poseban način uz citat Diane Mariechield:“ Žena je pun krug. Unutar nje same snaga je kojom stvara, njeguje i transformira.“

Zahvaljujemo Katarini i  svim dragim prijateljicama DORE koje su se odazvale i učinile ovu većer ugodnom i nezaboravnom za dobrobit naše djece o kojoj skrbimo.Iz medija: Humanitarna modna revija dizajnerice Katarine Džale
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu