HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » DORA zahvalila Hrvatskoj bratskoj zajednici na dugogodišnjoj pomoći

DORA zahvalila Hrvatskoj bratskoj zajednici na dugogodišnjoj pomoći

 
Od 5. do 7. srpnja, 2013. u KD Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu Na 47. tamburaškom festivalu KFM HBZ Amerike, pred prepunim gledalištem Lisinskog, nastupilo je 15 ansambala, tj. preko 800 mladih glazbenika  iz SAD-a i Kanade, u pratnji predsjednika HBZ-a  gospodina Bernarda M. Luketicha i čelništva Kulturne federacije mladih, u organizaciji HMI.
 
Nakon višesatnog raznolikog programa, u čijem su glazbenom i plesnom repertoaru dominirali dragulji hrvatske tradicijske glazbene i plesne kulture, u svečanom finalu, odnosno nastupu glazbenih voditelja, koreografa i pomoćnih voditelja svih grupa pod vodstvom gostujuće dirigentice Katarine Lukačević, bilo je zaista fantastično. Pjevala je cijela dvorana, a ovacije oduševljenje publike su trajale dugo!
 
Predsjednica HO DORA, gđa Jadranka Granić je u ugodnom razgovoru zahvalila predsjedniku HBZ-a gosp. Bernardu M. Luketichu na dugogodišnjem prijateljstvu i potpori DORINIM radu i programima pomoći, u ime velikog broja djece kojoj se uz  pomoć i brigu naših iseljenika okupljenih u HBZ-u, olakšalo teško djetinjstvo i odrastanje.
 
U znak zahvalnosti darivali smo priznanja i  grafike Zaklade Mije Kovačića (donaciju gosp. Mije Kovačića DORI za 20.godišnjicu rada) gosp. Bernardu M. Luketichu, predsjedniku HBZ-a, gosp. Edwardu W. Pazo, glavnom tajniku HBZ-a i gđi Catherine Brnich, koordinatorici prodaje HBZ-a.
 
Na fotografiji: Zdenka Predrijevac, pročelnica Konzervatorskoga odjela Vukovar, Ministarstvo kulture, Bernadette Luketich-Sikaras, Ruža Karajica, tajnica HO DORA, Bernard M. Luketich, predsjednik HBZ, Jadranka-Jasminka Granić, predsjednica HO DORA i Edward W.Pazo, glavni tajnik i rizničar HBZ.
 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu