HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Sportom i zabavom "Baci kuglu za DORU" prikupljeno je 42.070 kn za školovanje djece DORE

Sportom i zabavom "Baci kuglu za DORU" prikupljeno je 42.070 kn za školovanje djece DORE

 
 U sklopu akcije "Želim biti..." 14.05.2013. održan je u Sky Bowlingu u Arena centru, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba humanitarni turnir "Baci kuglu za DORU", gdje je sav prikupljen prihod namijenjen za stipendiranje vrijednih i nadarenih, ali socijalno ugroženih učenika i studenata za 2013/14. školsku godinu.
 
Na turniru je zahvaljujući sponzorstvima, donacijama i kotizacijama prikupiljeno 42.070,00 kn, odnosno 7 godišnjih stipendija za nastavak školovanja naših štićenika, što je obradovalo sve prisutne, posebice voditelja centra Vedrana Režića suorganizatora i višegodišnjeg dobročinitelja naše djece. 
 
Uz dobro raspoloženo okupljeno raznoliko drušvo svih generacija, koje se zabavilo kuglanjem i  ugodnim druženjem, oduševio nas je entuzijazam i spotski duh svih prisutnih,  koji su ponekad unatoč godinama svladali ovu igru te zajedno s najmlađim sudionicima pokazali da se sportom magično uspješno povezuju sve generacije.
 
U iskrenoj i plemenitoj namjeri pomoći DORINOM programu stipendiranja, svoju podršku i prijateljstvo pokazali su bacivši kuglu i  otvarajući turnir prigodnim prijateljskim riječima – predstavnik gradonačelnika Milana Bandića, bivši sportaš i najbolji kuglaš Nikola Dragaš,  zamjenica gradonačelnika Jelena Pavićić Vukićević, pročelnik gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar te  predstavnici ostalih gradskih ureda, Antonela Malis, Neno Pavinčić, Đurđica Vorkapić, Mina Petra, Tomislav Marjanović i drugi višegodišnji sponzori i donatori sa svojom djecom i obitelji, predstavnici medijskih kuća i portala, članovi upravnih tijela DORE, štićenici ... naši prijatelji. 
 
Uz tortu, pjesmu i naj želje čestitali smo rođendan Antoneli Malis, dugogodišnjoj DORINOJ dobročiniteljici i nastavili u "ozbiljnom" takmičarskom duhu ovog sporta. Obarali su se čunjevi uz povike i bodrenja, sve ekipe željele su pobijediti i biti najbolji. Prvo mjesto na turniru osvojila je i ove godine nepobjediva ekipa Omegasoftware "Bowling dragons", drugi su bili ekipa Končara INEM, a treće mjesto pripalo je ekipi "Kremenko grilla". 
 
Hvala svima  koji su "Bacili kuglu za DORU, hvala i svima onima koji unatoč želji za dolaskom bili objektivno spriječeni, hvala svim novinarima i medijima na suradnji kroz najave i objave, hvala pokrovitelju svih naših akcija "Želim biti..."- Gradu Zagrebu, sponzorima: HBOR, Agroproteinka, Omega software, Ernst&Yong, Optika optomed, Končar INEM, Energo Media Servis i Gradus te donatorima: Mašini kolači, Školska knjiga, DM, donacijama prisutnih i na kraju veliko hvala Vedranu Režiću suorganizatoru i voditelju Skybowlinga koji je već najavio nove oblike pomoći DORI. 
 
Do slijedeće sportske akcije, pogledajte fotografije i atmosferu s turnira u galeriji.
 


 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu