HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » Sportom i zabavom "Baci kuglu za DORU" prikupljeno je 42.070 kn za školovanje djece DORE

Sportom i zabavom "Baci kuglu za DORU" prikupljeno je 42.070 kn za školovanje djece DORE

 
 U sklopu akcije "Želim biti..." 14.05.2013. održan je u Sky Bowlingu u Arena centru, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba humanitarni turnir "Baci kuglu za DORU", gdje je sav prikupljen prihod namijenjen za stipendiranje vrijednih i nadarenih, ali socijalno ugroženih učenika i studenata za 2013/14. školsku godinu.
 
Na turniru je zahvaljujući sponzorstvima, donacijama i kotizacijama prikupiljeno 42.070,00 kn, odnosno 7 godišnjih stipendija za nastavak školovanja naših štićenika, što je obradovalo sve prisutne, posebice voditelja centra Vedrana Režića suorganizatora i višegodišnjeg dobročinitelja naše djece. 
 
Uz dobro raspoloženo okupljeno raznoliko drušvo svih generacija, koje se zabavilo kuglanjem i  ugodnim druženjem, oduševio nas je entuzijazam i spotski duh svih prisutnih,  koji su ponekad unatoč godinama svladali ovu igru te zajedno s najmlađim sudionicima pokazali da se sportom magično uspješno povezuju sve generacije.
 
U iskrenoj i plemenitoj namjeri pomoći DORINOM programu stipendiranja, svoju podršku i prijateljstvo pokazali su bacivši kuglu i  otvarajući turnir prigodnim prijateljskim riječima – predstavnik gradonačelnika Milana Bandića, bivši sportaš i najbolji kuglaš Nikola Dragaš,  zamjenica gradonačelnika Jelena Pavićić Vukićević, pročelnik gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Zvonimir Šostar te  predstavnici ostalih gradskih ureda, Antonela Malis, Neno Pavinčić, Đurđica Vorkapić, Mina Petra, Tomislav Marjanović i drugi višegodišnji sponzori i donatori sa svojom djecom i obitelji, predstavnici medijskih kuća i portala, članovi upravnih tijela DORE, štićenici ... naši prijatelji. 
 
Uz tortu, pjesmu i naj želje čestitali smo rođendan Antoneli Malis, dugogodišnjoj DORINOJ dobročiniteljici i nastavili u "ozbiljnom" takmičarskom duhu ovog sporta. Obarali su se čunjevi uz povike i bodrenja, sve ekipe željele su pobijediti i biti najbolji. Prvo mjesto na turniru osvojila je i ove godine nepobjediva ekipa Omegasoftware "Bowling dragons", drugi su bili ekipa Končara INEM, a treće mjesto pripalo je ekipi "Kremenko grilla". 
 
Hvala svima  koji su "Bacili kuglu za DORU, hvala i svima onima koji unatoč želji za dolaskom bili objektivno spriječeni, hvala svim novinarima i medijima na suradnji kroz najave i objave, hvala pokrovitelju svih naših akcija "Želim biti..."- Gradu Zagrebu, sponzorima: HBOR, Agroproteinka, Omega software, Ernst&Yong, Optika optomed, Končar INEM, Energo Media Servis i Gradus te donatorima: Mašini kolači, Školska knjiga, DM, donacijama prisutnih i na kraju veliko hvala Vedranu Režiću suorganizatoru i voditelju Skybowlinga koji je već najavio nove oblike pomoći DORI. 
 
Do slijedeće sportske akcije, pogledajte fotografije i atmosferu s turnira u galeriji.
 


 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu