HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » DAN PLANETE ZEMLJA: HRAST LUŽNJAK VRTIĆU, A GODIŠNJA STIPENDIJA DORI

DAN PLANETE ZEMLJA: HRAST LUŽNJAK VRTIĆU, A GODIŠNJA STIPENDIJA DORI

 
 DORA je tradicionalno obilježila Dan planete Zemlja sa svojim prijateljima i suradnicima, u petak, 26.04.2013. u EKO dječjem vrtiću Malešnica, Ante Topić Mimara 34, u Zagrebu. Uz naše štićenike, djecu svih uzrasta, predstavnike Grada Zagreba, Saveza za energetiku Zagreba, Kluba žena hrvatskog zelenog gospodarstva, predstavnike raznih medija, djecu i roditelje DV Malešnica uživali smo u prijateljskoj i ugodnoj atmosferi sunčanog dana u EKO dvorištu vrtića na ovoj Našoj prekrasnoj planeti Zemlji, kojoj smo sa zahvalnošću darivali svoje najiskrenije obećanje o zaštiti okoliša te  zajednički zasadili hrast lužnjak u EKO dvorištu vrtića.
 
Proslava je započela toplim pozdravom ravnateljice vrtića, gospođe Jadranke Filipović i prekrasnim raznolikim dječjim programom plesa i pjesmica, potom su uslijedila darivanja. DORA je darivala prirodnim  materijalom i školskim priborom uz slatkiše djecu vrtića koji će sa svojim tetama izrađivati prigodne uratke od školjkica, kamenčića, vune, papira,  krpica, pluta i sl.
 
Predsjednik Saveza za energetiku Zagreba, gospodin Tomislav Marjanović, istaknuo je sljedeće: "Iako danas zajedno s predstavnicima DORE i EKO Dječjeg vrtića Malešnica obilježavamo Dan planete Zemlje, moram naglasiti kako se upravo na današnji dan obilježava Svjetski dan obnovljivih izvora energije. To je iznimno važno za energetski sektor jer energetika mora biti u izravnoj vezi sa zaštitom okoliša i obratno. Ovu prigodu koristim i u ime predsjedništva Saveza te naše radne skupine - Kluba žena hrvatskog zelenog gospodarstva - Humanitarnoj organizaciji DORA uručiti ček u iznosu od 5.000,00 HRK, sredstva prikupljena kroz akciju 'Klub za djecu DORE', a za potrebe godišnjeg stipendiranja studenta-štićenika DORE".
 
Predsjednica DORE, gospođa Jadranka Granić primajući ček, zahvalila   se svim prisutnima na dobročinstvu i razumijevanju važnosti DORINIH programa pomoći djeci i mladima, na  donaciji  godišnje stipendije te naglasila važnost obilježavanje ovog dana i važnost  čuvanja okoliša upravo radi nadolazećih naraštaja.
 
Nazočnima se obratila i gospođa Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, koja je u svom toplom i nadahnjujućem govoru naglasila važnost zajedničkog osvještavanja vrijednosti prirode, korištenja obnovljivih izvora energije, ali i zaštite okoliša u cijelosti.
 
U EKO dvorištu Dječjeg vrtića Malešnica svi zajedno zasadilili smo hrast lužnjak kao uspomenu na ovogodišnje zajedničko obilježavanje Dana planeta Zemlje.
 
I dok su dječica bila zaokupljena zalijevanjem  novog hrasta, oduševili smo se zdravim slatko-slanim delicijama domjenka napravljenih od prirodnih proizvoda prirode koje su za sve nas pripremile kuharice vrtića ostavivši nas bez teksta, a prirodni svježi napitci osvježila su nas ovog sunčanog dana.
 
Sretni smo i ponosni jer je obilježavanje Dana planete Zemlja bio dan prepun dobrote i međusobnog razumijevanja i ostat će svima nama u nezaboravnom sjećanju uz osvještenost zaštite prirode i okoliša kao sastavnog i nerazdvojnog djela svakidašnjeg življenja i navika svih nas na planeti Zemlja. 
 
Iskreno i od srca zahvaljujemo na suradnji, potpori i dobročinstvu: našim divnim domaćinima iz DV Malešnica, zamjenici gradonačelnika gđi Jeleni Pavičević Vukićević i ostalim prestavnicima ureda Grada Zagreba, Savezu za energetiku grada Zagreba, Klubu žena hrvatskog zelenog gospodarstva, Školskoj knizi, Akvarijus grupi, svim predstavnicima medija koji su prekrasnim prilozima najavili I objavili ovo događanje, kao i svim prisutnima koji ste pomogli da zajedno obilježimo Dan planete Zemlja, jer bez Vaše pomoći  ne bismo bili bogatiji za ovo jedinstveno iskustvo.
 


 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu