HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » DAN PLANETE ZEMLJA: HRAST LUŽNJAK VRTIĆU, A GODIŠNJA STIPENDIJA DORI

DAN PLANETE ZEMLJA: HRAST LUŽNJAK VRTIĆU, A GODIŠNJA STIPENDIJA DORI

 
 DORA je tradicionalno obilježila Dan planete Zemlja sa svojim prijateljima i suradnicima, u petak, 26.04.2013. u EKO dječjem vrtiću Malešnica, Ante Topić Mimara 34, u Zagrebu. Uz naše štićenike, djecu svih uzrasta, predstavnike Grada Zagreba, Saveza za energetiku Zagreba, Kluba žena hrvatskog zelenog gospodarstva, predstavnike raznih medija, djecu i roditelje DV Malešnica uživali smo u prijateljskoj i ugodnoj atmosferi sunčanog dana u EKO dvorištu vrtića na ovoj Našoj prekrasnoj planeti Zemlji, kojoj smo sa zahvalnošću darivali svoje najiskrenije obećanje o zaštiti okoliša te  zajednički zasadili hrast lužnjak u EKO dvorištu vrtića.
 
Proslava je započela toplim pozdravom ravnateljice vrtića, gospođe Jadranke Filipović i prekrasnim raznolikim dječjim programom plesa i pjesmica, potom su uslijedila darivanja. DORA je darivala prirodnim  materijalom i školskim priborom uz slatkiše djecu vrtića koji će sa svojim tetama izrađivati prigodne uratke od školjkica, kamenčića, vune, papira,  krpica, pluta i sl.
 
Predsjednik Saveza za energetiku Zagreba, gospodin Tomislav Marjanović, istaknuo je sljedeće: "Iako danas zajedno s predstavnicima DORE i EKO Dječjeg vrtića Malešnica obilježavamo Dan planete Zemlje, moram naglasiti kako se upravo na današnji dan obilježava Svjetski dan obnovljivih izvora energije. To je iznimno važno za energetski sektor jer energetika mora biti u izravnoj vezi sa zaštitom okoliša i obratno. Ovu prigodu koristim i u ime predsjedništva Saveza te naše radne skupine - Kluba žena hrvatskog zelenog gospodarstva - Humanitarnoj organizaciji DORA uručiti ček u iznosu od 5.000,00 HRK, sredstva prikupljena kroz akciju 'Klub za djecu DORE', a za potrebe godišnjeg stipendiranja studenta-štićenika DORE".
 
Predsjednica DORE, gospođa Jadranka Granić primajući ček, zahvalila   se svim prisutnima na dobročinstvu i razumijevanju važnosti DORINIH programa pomoći djeci i mladima, na  donaciji  godišnje stipendije te naglasila važnost obilježavanje ovog dana i važnost  čuvanja okoliša upravo radi nadolazećih naraštaja.
 
Nazočnima se obratila i gospođa Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, koja je u svom toplom i nadahnjujućem govoru naglasila važnost zajedničkog osvještavanja vrijednosti prirode, korištenja obnovljivih izvora energije, ali i zaštite okoliša u cijelosti.
 
U EKO dvorištu Dječjeg vrtića Malešnica svi zajedno zasadilili smo hrast lužnjak kao uspomenu na ovogodišnje zajedničko obilježavanje Dana planeta Zemlje.
 
I dok su dječica bila zaokupljena zalijevanjem  novog hrasta, oduševili smo se zdravim slatko-slanim delicijama domjenka napravljenih od prirodnih proizvoda prirode koje su za sve nas pripremile kuharice vrtića ostavivši nas bez teksta, a prirodni svježi napitci osvježila su nas ovog sunčanog dana.
 
Sretni smo i ponosni jer je obilježavanje Dana planete Zemlja bio dan prepun dobrote i međusobnog razumijevanja i ostat će svima nama u nezaboravnom sjećanju uz osvještenost zaštite prirode i okoliša kao sastavnog i nerazdvojnog djela svakidašnjeg življenja i navika svih nas na planeti Zemlja. 
 
Iskreno i od srca zahvaljujemo na suradnji, potpori i dobročinstvu: našim divnim domaćinima iz DV Malešnica, zamjenici gradonačelnika gđi Jeleni Pavičević Vukićević i ostalim prestavnicima ureda Grada Zagreba, Savezu za energetiku grada Zagreba, Klubu žena hrvatskog zelenog gospodarstva, Školskoj knizi, Akvarijus grupi, svim predstavnicima medija koji su prekrasnim prilozima najavili I objavili ovo događanje, kao i svim prisutnima koji ste pomogli da zajedno obilježimo Dan planete Zemlja, jer bez Vaše pomoći  ne bismo bili bogatiji za ovo jedinstveno iskustvo.
 


 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu