HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » SVEČANOST DODJELE STIPENDIJA

SVEČANOST DODJELE STIPENDIJA

 
Završetkom akcije "Želim biti..." i prikupljenim  sredstvima u Fondu za stipendiranje DORA je omogućila 35 godišnjih stipendija od minimalno 5.000 kn (ovisno o donatorovoj želji) za vrijedne i nadarene ali socijalno ugrožene učenike i studente za 2012/13. šk/akademsku godinu.
 
20. prosinca 2012. na prigodnoj svečanosti potpisivanja ugovora u dvorani HMI druženje učenika, studenata i njihovih  roditelja te naših dobročinitelja, sponzora i volontera najbolje su dočarali prijateljstvo i uzbuđenje prije potpisivanju ugovora za ovu školsku godinu.Vidno sretni učenici i studenti potpisivali su ugovore, a najistaknutijim volonterima javno smo zahvalili te nagradili prigodnim poklonima. Čestitali smo rođendan i predsjednici UO DORE gđi Jadranki Granić, a proslava se nastavila uz domaće kolače naših volonterki na prigodnom domjenku.
 
Zadovoljni smo da je 35-etoro učenika i studenata dobilo je stipendiju koja će im omogućiti sigurniju svakodnevnicu i pomoć pri školovanju, ali i svjesni da je pristiglo 210 molbi za pomoć te da je lista čekanja ogromna, pa nastavljamo misiju pomoći našoj djeci...
 
Svim ljudima dobra srca, koji su svojim donacijama omogućili ovogodišnju stipendiju za 35-ero učenika i studenata želimo javno zahvaliti na mudroj i plemenitoj odluci i pomoći u ime svih  stipendista, volontera i djelatnika okupljenih u veliku DORINU obitelj.
 
Pozivamo sve Vas koji možete pronaći načina, da nam se pridružite u  nekom od programa rada, kako bismo zajedno omogućili našoj djeci sretnije odrastanje i sigurnije djetinjstvo. Nemojmo zaboraviti da su ta djeca budućnost svih nas, budućnost Hrvatske. 
 
Želeći Vam svako dobro, srdačno iz DORE.
 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu