HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Omega software daruje DORINU obitelj s osmero djece

Omega software daruje DORINU obitelj s osmero djece

 
Predstoji nam vrijeme blagdana i darivanja, a Omega software je to vrijeme iskoristila kao priliku za pomaganje onima kojima je pomoć najpotrebnija. Djelatnici tvrtke su organizirali dobrotvornu akciju prikupljanja sredstava za kupnju najpotrebnijih životnih namirnica i potrepština obitelji samohranog oca i osmero dječice.
 
Saznavši za ovaj slučaj i uvjete u kojima ova obitelj živi, prikupljena sredstva od strane djelatnika udvostručena su donacijom tvrtke Omega software i njima su kupljene sitnice koje će ovoj obitelji izrazito siromašnog ekonomskog statusa nadolazeći Božić učiniti veselijim.
 
Akcija je organizirana uz pomoć humanitarne udruge DORA koja je iz svoje mnogobrojne baze izdvojila obitelji kojima je pomoć najpotrebnija. Djelatnici Omega software su osobno posjetili obitelj i uručili im kupljene namirnice, te razgovarali o njihovim potrebama s ciljem da buduće donacije što bolje odgovaraju njihovim stvarnim potrebama.
 
Ova obitelj zaista živi u teškim uvjetima i potrebno je puno uložiti kako bi im se osigurao normalan život, međutim, osmijeha u cijeloj obitelji ne nedostaje. Njihova sreća je u malim stvarima i vjera u bolje sutra. Obitelj je iskazala veliku zahvalnost na donaciji a mi se nadamo se da će ova donacija barem malo olakšati život ove velike ali složne obitelji.SRETAN BOŽIĆ I NOVU GODINU ŽELE VAM  ZAHVALNA OBITELJ I DJELATNICI OMEGA SOFTWARE!

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu