HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Na donatorskoj večeri DORE u ZGK Komedija prikupljeno 100.700 kn

Na donatorskoj večeri DORE u ZGK Komedija prikupljeno 100.700 kn

 
 GALERIJA FOTOGRAFIJA S VEČERI DORE 2012

U utorak, 13. studenoga  u ZGK Komedija, održana je za kraj akcije „Želim biti...“ tradiconalna donatorska večer DORE pod nazivom „Kvartet Diversi za djecu DORE“, pod pokroviteljstvom  Ministarstva socijalne politike i mladih te Grada Zagreba.
 
Nakon ugodnog i prijateljskog dočeka svih gostiju, VIP uzvanika, sponzora, donatora, dobročinitelja, volontera i  štićenika, uz tradicionalnu kupnju tombole, gosti su se prepustili uživanju u pripremljenom programu.   U prepunoj dvorani kazališta,   „Kvartet Diversi“ - Sandra Bagarić, Renata Sabljak i Đani Stipaničev (Ervin Baučić na žalost zbog bolesti nije bio prisutan) uz Orkestar kazališta Komedija s dirigentom Krešimirom Batinićem, oduševili su prisutne  u glazbeno scenskom spektaklu s najboljim odabirom od operete i mjuzikla ne pokazavši da im nedostaje jedan član kvarteta.
 
Predstavili smo i  DORINE štićenice s izvedbom „Halleluyah“ i „I'am a woman“. Naše  glazbeno  nadarene  stipendistice DORE -  Mia Jakov, Antonija i Klara Lešković  (vokali soprani) uz goste  s Muzičke akademije; Sonja Agata Bišćan (flauta), Nino Krznar(kontrabas) i Marko Bertić (klavir) prezentirali su gostima svoju interpretaciju poznatih skladbi i  izazvali spontani gromoglasni aplauz potpore. Za njihov prekrasan izgled pobrinula se dizajnerica Đurđica Vorkapić,  Hippy Garden. Program je vodila Karmela Vukov Colić, koja svojom iskrenom toplinom i elokventnošću uvijek prenese DORINU plemenitu poruku.

Naša predsjednica, Jadranka Granić srdačno se obratila uzvanicima i zahvalila im na potpori radu DORE.  Nakon programa gosti su nastavili ugodno druženje na pripremljenom domjenku.
 
Tradicija DORE je nastavljena, a nazočnost brojnih uglednika iz gospodrarstvenog, političkog i kulturnog života potvrđuju ugled naše udruge i podršku našim programa rada i pomoći djeci i mladima. Uz zastupnike Vlade RH, zamjenice garadonačelnika, predstavnike ureda Grada Zagreba, direktore i vlasnike vodećih tvrtki, predstavnike medija,  kulturnog  života i  drugih, naš gradonačelnik Milan Bandić, unatoč neodgodivim obavezama došao je na kratko pozdraviti DORU, a simbolično kupnjom tombole pokazao svoju neupitnu socijalnu osjetljivost.
 
Na Večeri DORE prikupljeno je ukupno 100.700 kn od ulaznica, donacija, sponzorstva i  tomoble. Kompletan prikupljen prihod namjenjen  je Fondu za stipendiranje DORINIH štićenka.
 
Sretni smo i zadovoljni postignutim ciljem, plemenitošću i dobrotom, koje smo  osjetili u svakom trenutku na večeri DORE. Lista zahvale je ogromna.

HVALA Vam svima; od  pokrovitelja, sponzora, sponzora 35 nagrada tombole, svih izvođača programa, voditeljici, kazalištu Komedija, Gradskim uredima, medijima, vrtiću Malešnica na donaciji kolača za domjenak, cvjećarni, volonterima koji su sudjelovali  u pripremama i izvedbi večeri DORE, fotografu, publici, savjetnicima i svima onima koji su na bilo koji način omogućili uspjeh  ovog događanja.
 
Iskreno zahvaljujemo svima Vama koji ste nam pomogli i nesebično pomažete i nadamo se da ćete ostati uz nas i našu dobru djecu koja nas trebaju.
Fotografije s Večeri DORE pogledajte u galeriji.
 
Ana Pavlović
ravnateljica
 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu