HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Sportom i zabavom „Baci kuglu za DORU“ prikupljeno 24.400 kn za školovanje djece DORE

Sportom i zabavom „Baci kuglu za DORU“ prikupljeno 24.400 kn za školovanje djece DORE

 
 U sklopu akcije "Želim biti.." 02.listopada 2012.  održan je  u Sky Bowlingu u  Arena  centru, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba humanitarni turnir „Baci kuglu za DORU“ , gdje je  sav prikupljen prihod namijenjen za stipendiranje nastavka školovanja vrijednih i nadarenih, ali socijalno ugroženih učenika i studenata za 2012/13. šk.god.
 
Na turniru je  zahvaljujući sponzorstvima i donacijama prikupiljeno 24.400 kn, gotovo 5 godišnjih stipendija od 5.000 kn, što je obradovalo sve prisutne, posebice Vedrana Režića suorganizatora, višegodišnjeg dobročinitelja naše djece. 
 
Uz dobro raspoloženo veliko i raznoliko drušvo  koje se zabavilo bowlingom i  ugodnim druženjem, svi prisutni su uz instrukcije Miše Mrkonjića, aktualnog prvaka Hrvatske bacili kuglu za DORU i nastavili u takmičarskom duhu sporta obarati čunjeve, želeći biti najbolji. Prvo mjesto na turniru osvojila je ekipa Omegasoftware, drugi su bili vaterpolisti „Mladosti“, a treća ekipa DORINIH štićenika. Oduševio nas je entuzijazam ekipe Kremenko grilla i ekipe Wilme, koji su ostali na stazi do kasnih sati, kao i pojedinih starijih prisutnih  koji su unatoč godinama svladali ovu igru te zajedno s najmlađim sudionicima pokazali da se sportom magično uspješno povezuju sve generacije.
 
U iskrenoj i dobroj namjeri pomoći DORINOM programu stipendiranja, svoju podršku i prijateljstvo pokazali su bacivši kuglu i  otvarajući turnir - gradonačelnik Milan Bandić, predstavnici gradskih ureda, Josip Pavić, najbolji golman svijeta i vaterpolisti VK Mladost, Danira Bilić i Saša Ceraj iz HOA, Mate Granić s unucima, Tomislav Marjanović, Luka Vidović, Marina Tomašević, Jadranka Rilović,  djeca vrtića Malešnica i Duga, višegodišnji sponzori i donatori sa svojom djecom i obitelji, predstavnici medijskih kuća i portala, članovi upravnih tijela DORE, štićenici  ..... naši prijatelji. 
 
Hvala svima  koji su „Bacili kuglu za DORU, hvala i svima onima koji unatoč želji za dolaskom bili objektivno spriječeni, hvala svim novinarima i medijima na suradnji, hvala pokrovitelju Gradu Zagrebu, generalnom sponzoru Energo media servis, sponzorima: Omega software, Janafu,Gradus, x-prorer, HOA, donacijama prisutnih i na kraju veliko hvala Vedranu Režiću suorganizatoru i voditelju Skybowlinga koji je već najavio nove oblike pomoći DORI. 
 
Do slijedeće sportske akcije, pogledajte  galeriju fotografija uz srdačne pozdrave iz DORE.
 

 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu