HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2016 » APETIT CITY ZA DJECU DORE powered by WOW

APETIT CITY ZA DJECU DORE powered by WOW

 
 U srijedu 13.06.2012. u restoranu Apetit city održana je humanitarna večera s programom za djecu DORE.

Elegantna atmosfera Apetit city restorana, uz  gastro delicije Dalmacije, Istre i Slavonije i aukcija vrhunskih arhivskih vina te druženje s osobama iz javnog i poslovnog života u ulozi domaćina i poslužitelja, garantirali su nezaboravno druženje kojega se svi rado sjećaju.

U šarmatnoj ulozi domaćina koji su oduševili prisutne našli su se: Karmela Vukov Colić, Lea Deklava, Mate Janković, Ljiljana Vinković, Paola Poljak, Saša Antić, Lana Bjondić, Vanna, Goran Grgić, Nikola Milojević, Marina Tomašević, Hrvoje Šalković i drugi.

Gosti su u izvrsnom raspoloženju licitirali za  vrhunska arhivska vina (donacija Vivat fina vina) vođeni preporukama izvrsne somilijerke Jelene, a na kraju je glazbena izvedba Antonele Malis  oduševila sve prisutne.

Tijekom cijele večeri osjetilo se zajedništvo svih prisutnih u cilju davanja potprore DORINOM Programu stipendiranja, jer su sva prikupljena sredstva u cijelosti bila namjenjena DORI. Prikupljeno je 59.650 kn, od čega je 27.663 kn  prikupljenom aukcijom vrhunskih arhivskih vina, a ostatak tj. 31.987 kn je od ulaznica gostiju za večeru te od donacija.

Zahvala iz DORE  za uspješnu večer, prepunu ugodnih trenutaka  upućena je svima koji su na bilo koji način doprinjeli i bili uključeni u ovu plemenitu akciju:

- Sanji Cabalier iz  Restorana Apetit city www.apetitcity.hr,
- svim WOW –icama (Žene i vino) www.wow.hr,
- Nini Schmidt iz Vivat fina vina za donirana vina za aukciju www.vivat-finavina.hr,  
- svim javnim osobama koje su volonterski dali potporu ovoj akciji i aktivno sudjelovali u programu,
- svim novinarima koji su medijski popratili ovu plemenitu ideju i  naravno,
- svim dragim uzvanicima i gostima koji su podržali akciju za DORU. Silvester B.(1994.)
dolazi iz peteročlane obitelji iz Gunje koja živi skromno od obiteljske mirovine. Kuća im je nastradala u poplavi. Oba roditelja su narušenog zdravlja. Silvester je odličan  student. Stipendija  mu  je neophodna u ovom teškom razdoblju života.
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Hana Ruth L.-rođena 1999. u Rijeci, odlična učenica srednje glazbene škole.  Otac preminuo,šesteročlana obitelj živi od majčine mirovine.
Četvero djece se školuje, najstariji brat nezaposlen. Prihod po članu je 480,00 kn/mj.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Umirovljena baka iz Zagreba skrbi o troje unučadi, od kojih se dvoje još školuje.Žive od skromne bakine mirovine i  socijalne pomoći. Nemaju ni najosnovnije za život, pred isključenjem im je struja i plin.Neophodna im je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama.
Studentica II.godine fakulteta u Puli, živi kao podstanar u stanu u kojemu je nedavno radi prije napravljenih dugova isključena struja te joj je time otežano učenje.  Njena teško bolesna majka živi od invalidske mirovine od 900 kn što joj nije dovoljno za troškove života,lijekove i školovanje kćeri. Neophodna im je financijska pomoć i pomoć u higijenskim potrepštinama.
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu