HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » USKRŠNJE DARIVANJE – POZNATI ZA DORU

USKRŠNJE DARIVANJE – POZNATI ZA DORU

 
Tradicionalno Uskršnje darivanje "Djeca za djecu Dore" organizirali smo kao  višednevnu prodaju dječjih Uskršnjih uradaka na štandu Centra Cvjetni, a pred Cvjetnicu, u subotu u podne,  31.03. u Uskršnje druženje "Poznati za Doru".

Kraj DORINOG štanda, proveli smo ugodno vrijeme s poznatim javnim osobama, našim donatorima, štićenicima, i djecom koja su sudjelovala u  ovoj akciji svi sjedinjeni u ovoj plemenitoj misiji s ciljem prikupljanja donacija za najugroženije DORINE štićenike.

Darivali smo  maslinove grančice prisutnima, a poznate osobe su potpisivali  dječje čestitke koje su  s puno ljubavi izradili najmlađi DORINI dobročinitelji za djecu DORE. Uz pjesmu i ples mališana vrtića „Malešnica“ iz Zagreba sve je bilo veselije i ljepše te je  odaslana zajednička poruka ljubavi onima koji nisu tako sretni.

Unatoč velikoj gužvi šarolikog drušva, uz predstavnike medija, Gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je i zaželio sretan Uskrs prisutnima, ministrica Mirela Holy odabrala je dječji uradak donirajući pomoć kao i Tomo Horvatinčić, Mate Granić, Konstadinka Velkovska, Marina Tomašević, Antonela Malis, Ljilja Vokić, Ljerka Eljuga, Anita Malenica, Željko Seleš, Ante Balić,  Darinko Bago, te mnogobrojni  drugi gospodarstvenici,  predstavnici Vlade  i ureda Grada, prijatelji DORE.....

Prikupili smo 6.030 kn  za socijalno ugrožene štićenike DORE, kojima ćemo   omogućiti dostojanstven i veseliji  blagdan Uskrsa, a trpezu bogatijom, jer je u ured DORE pristigao ogroman broj tužnih zamolbi za pomoć u ovo predblagdansko vrijeme.

U ime štićenika, volontera i djelatnika okupljenih u veliku DORINU obitelj, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli pri realizaciji ove akcije, a posebice najmlađim volonterima koji su u svojim vrtićima i školama danima marljivo, uz pomoć svojih teta i učiteljica izrađivali prigodne poklone za one manje sretne, siromašne vršnjake kojima su učiniti ovaj najdraži blagdan veselim i sretnim.

Uskršnje ukrase i suvenire izradila su djeca: Dječjeg vrtića "DUGA" iz Zagreba, Dječjeg vrtića „Malešnica“ iz Zagreba i OŠ „Dragutina Tadijanovića“- Lužac iz Vukovara.

Sretan Uskrs dragi prijatelji i dobročinitelji DORE.


Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu