HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » USKRŠNJE DARIVANJE – POZNATI ZA DORU

USKRŠNJE DARIVANJE – POZNATI ZA DORU

 
Tradicionalno Uskršnje darivanje "Djeca za djecu Dore" organizirali smo kao  višednevnu prodaju dječjih Uskršnjih uradaka na štandu Centra Cvjetni, a pred Cvjetnicu, u subotu u podne,  31.03. u Uskršnje druženje "Poznati za Doru".

Kraj DORINOG štanda, proveli smo ugodno vrijeme s poznatim javnim osobama, našim donatorima, štićenicima, i djecom koja su sudjelovala u  ovoj akciji svi sjedinjeni u ovoj plemenitoj misiji s ciljem prikupljanja donacija za najugroženije DORINE štićenike.

Darivali smo  maslinove grančice prisutnima, a poznate osobe su potpisivali  dječje čestitke koje su  s puno ljubavi izradili najmlađi DORINI dobročinitelji za djecu DORE. Uz pjesmu i ples mališana vrtića „Malešnica“ iz Zagreba sve je bilo veselije i ljepše te je  odaslana zajednička poruka ljubavi onima koji nisu tako sretni.

Unatoč velikoj gužvi šarolikog drušva, uz predstavnike medija, Gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je i zaželio sretan Uskrs prisutnima, ministrica Mirela Holy odabrala je dječji uradak donirajući pomoć kao i Tomo Horvatinčić, Mate Granić, Konstadinka Velkovska, Marina Tomašević, Antonela Malis, Ljilja Vokić, Ljerka Eljuga, Anita Malenica, Željko Seleš, Ante Balić,  Darinko Bago, te mnogobrojni  drugi gospodarstvenici,  predstavnici Vlade  i ureda Grada, prijatelji DORE.....

Prikupili smo 6.030 kn  za socijalno ugrožene štićenike DORE, kojima ćemo   omogućiti dostojanstven i veseliji  blagdan Uskrsa, a trpezu bogatijom, jer je u ured DORE pristigao ogroman broj tužnih zamolbi za pomoć u ovo predblagdansko vrijeme.

U ime štićenika, volontera i djelatnika okupljenih u veliku DORINU obitelj, zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i pomogli pri realizaciji ove akcije, a posebice najmlađim volonterima koji su u svojim vrtićima i školama danima marljivo, uz pomoć svojih teta i učiteljica izrađivali prigodne poklone za one manje sretne, siromašne vršnjake kojima su učiniti ovaj najdraži blagdan veselim i sretnim.

Uskršnje ukrase i suvenire izradila su djeca: Dječjeg vrtića "DUGA" iz Zagreba, Dječjeg vrtića „Malešnica“ iz Zagreba i OŠ „Dragutina Tadijanovića“- Lužac iz Vukovara.

Sretan Uskrs dragi prijatelji i dobročinitelji DORE.


 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu