HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » DORIN tradicionalni humanitarni Adventski domjenak održan u Palači Dverce 11.12.2019.

DORIN tradicionalni humanitarni Adventski domjenak održan u Palači Dverce 11.12.2019.

 
DORA je i ove godine  nastavila svoje tradicionalno druženje javnih i uglednih osoba  sa svojim donatorima, volonterima, studentima i korisnicima pomoći koji su svi redom  iskazali svoje veselje i zadovoljstvo na lijepo organiziranom domjenku uz potporu Gradonačelnika Grada Zagreba.

Svečanost je održana pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović , gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, predsjednika Hrvatskog Sabora, gospodina Gordana Jandrokovića,  predsjednika Vlade Republike Hrvatske, gospodina Andreja Plenkovića.

Svečanom skupu su se obratili izaslanici i to: izaslanik Predsjednice, gospodin  Sebastian Rogač; izaslanica Gradonačelnika Grada Zagreba, gospođa. Katarina Milković; izaslanica Sabora, gospođa Irena Petrijevčanin-Vuksanović i izaslanica predsjednika Vlade RH, gospođa Vesna Bedeković.

Ovogodišnji program je bio posvećen mladima, tako da je  svečanost svojom izvedbom uveličala Dora Škender, redovna  studentica koja istovremeno uči solo jazz pjevanje,  dok je voditeljica bila Josipa Radovanić, također studentica koje su svojim volontiranjem pridonijele prikupljanju sredstava u DORIN Fond za stipendiranje.

Ugodno iznenađenje su priredile dugogodišnje DORINE prijateljice, Vesna Boinovć-Grubić i  Antonella Malis sa poklonom DORI, prigodne božićne pjesme pod nazivom „Božić je tu“ za koju je riječi napisala sama Vesna a uglazbio je Aleksandar Valentića  dok ju je Antonella otpjevala svojim ugodnim glasom.

Zahvaljujemo se svim donatorima,  izvođačima i uzvanicima što su pridonijeli da se prigodom  ovog plemenitog DORINOG druženja do sada prikupilo sredstava za 15 godišnjih stipendija za DORINE ovogodišnje učenike i studente u potrebi.

Sretan Božić i uspješnu novu 2020. godinu žele svi iz DORE.
 


 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu