HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Najava: DORIN tradicionalni humanitarni Adventski domjenak

Najava: DORIN tradicionalni humanitarni Adventski domjenak

 
  
Poštovani i dragi prijatelji Humanitarne organizacije DORA,
 
s veseljem Vas pozivamo da svojim prisustvovanjem uveličate DORIN tradicionalni humanitarni  Adventski domjenak koji će se održati u srijedu, 11.12.2019. godine u 18:30 sati u Palači Dverce, Katarinin trg 6, Zagreb pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović , gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Ministarstva
znanosti i obrazovanja.
 
DORA se ovom prilikom iskreno i od srca zahvaljuje svima Vama na dugogodišnjoj podršci DORINIM programima pomoći školovanju i podizanju standarda onih najmlađih i njihovih obitelji.
Na DORINOM domjenku želimo se družiti sa stipendistima i volonterima, članovima društvenog i kulturnog  života, posebno sa DORINIM vrijednim donatorima te javno zahvaliti svima Vama  koji ste na bilo koji način pomogli i podržali DORINE dugoročne humanitarne programe.
 
Zahvaljujući zajedničkom humanitarnom djelovanju i osobnoj podršci sviju Vas,
radosno Vas izvještavamo da je DORA  za ovu šk./ak. 2019./2020. godinu odobrila 80 godišnjih stipendija za srednjoškolce i studente, od kojih prošlogodišnjih  56 stipendista nastavlja svoje redovito školovanje na što smo iznimno ponosni.
 
Sav prihod prikupljen na ovom humanitarnom domjenku će biti uplaćen u Fond za stipendiranje za ovu školsku/akademsku godinu iz kojeg će DORA svojim stipendistima isplaćivati stipendije u minimalnom iznosu od 500 kn mjesečno što ukupno iznosi preko 550.000 kn.
 
U slučaju da želite biti generalni, zlatni, srebrni ili brončani pokrovitelj, uz Vašu suglasnost DORA će istaknuti logo Vaše tvrtke na svim promidžbenim materijalima tijekom medijskih  obraćanja, na samom druženju kao i  na web stranici www.dora.hr .
 
GENERALNI pokrovitelj: 10.000 kn i više
ZLATNI pokrovitelj: 5.000 kn  (minimalni iznos jedne godišnje stipendije)
SREBRNI pokrovitelj: 3.000 kn
BRONČANI pokrovitelj: 1.000 kn
 
Svaka Vaša donacija, pa i ona najmanja je dobrodošla a uplatu možete izvršiti na DORIN  račun kod ZABA - IBAN: HR 2323600001101411967 s pozivom na broj 19  ili skenirajući dolje navedeni barcode  (iznos možete mijenjati prema želji).
 
               
 
Zahvaljujemo Vam na Vašem dolasku sa obitelji i prijateljima te očekujemo  da svojim prisustvovanjem uveličate zajedničko druženje sa ostalim uzvanicima i volonterima DORE.
 
S poštovanjem,
 
Jadranka-Jasminka Granić,
predsjednica

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu