HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Schauma i Konzum pomažu DORU

Schauma i Konzum pomažu DORU

 

Diljem svijeta 5. rujna obilježava se International Day of Charity a, tim je povodom u Zagrebu predstavljena akcija pomoći za  DORU koja će tijekom cijelog mjeseca rujna okupiti sve koji žele dati svoj doprinos projektu pod sloganom Zajedno s vama pomažemo obiteljima kojima je potrebno. Upravo na dan kad se svijetom šire poruke o sve većoj potrebi podrške slabijima, zajedničkim snagama će svoj doprinos ovom plemenitom cilju dati organizatori akcije: Schauma i Konzum.

U razdoblju od 1. do 30. rujna, za dva kupljena Schauma proizvoda u Konzum prodavaonicama, Schauma će jedan donirati za potrebe mladih i obitelji o kojima DORA brine.

Pozivamo Vas da kupnjom podržite akciju i darujete osmijeh na lice djeci i njihovim obiteljima u potrebi.

Od srca zahvaljujemo tvrtkama  Henkel i Konzum na dobročinstvu i što su prepoznali rad DORE te divnoj RED agenciji uz čije posredovanje je ova hvalevrijedna akcija realizirana.

 


Fotografije s press konferencije:

 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu