HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN





IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » Održana humanitarna donatorska Večer DORE u hotelu The Westin Zagreb, 10.05.2019.

Održana humanitarna donatorska Večer DORE u hotelu The Westin Zagreb, 10.05.2019.

 
Tradicionalna humanitarna donatorska Večer DORE  održala se u petak, 10.05.2019. u hotelu The Westin Zagreb, s početkom u 19:30 sati pod visokim pokroviteljstvima Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Zagreba na čelu s  gospodinom Milanom Bandićem, gradonačelnikom.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali  gospođa Renata Margaretić Urlić, izaslanica Predsjednice RH, gospođa Margareta Mađerić, državna tajnica u svojstvu izaslanice predsjednika Vlade RH, gospodina Andreja Plenkovića, gospođa Blaženka Divjak, ministrica te gospođa Gordana Rusak, zastupnica u Skupštini Grada Zagreba, izaslanica gradonačelnika Milana Bandića.

Predsjednica HO DORA je pozdravila tradicionalne pokrovitelje, uzvanike i goste te zahvalila na dugogodišnjoj  podršci humanitarnim programima za mlade i za studente te se posebno zahvalila brojnim donatorima i volonterima bez čije nesebične pomoći DORA ne bi mogla financirati 87 ovogodišnjih stipendista i brojne druge korisnike pomoći u potrebi.

Ova humanitarna večer je posvećena promociji plesa zbog važnosti kretanja djece i mladih od  njihove rane mladosti te  neprocjenjivog utjecaja na njihove mentalne i fizičke sposobnosti u njihovoj zreloj dobi.

Gospođa Ksenija i gospodin Nicolas Quesnoit  su velikodušno prihvatili DORIN poziv te  su osobno sa svoja dva mlada vrhunska plesna para rasplesali i humanitarno motivirali sve uzvanike na večeri koju je dinamično i uspješno vodila naša ugledna voditeljica, gospođa Ljiljana Vinković. Splet standardnih plesova su otplesali mladi prvaci Hana Grahovac i Franco Marinović dok su latinoameričke plesove otplesali iskusni prvaci Lucija Nemarnik i Efrem Kuzmičenko.

Partner DORINE večeri bila je Hrvatska turistička zajednica koja kroz svoj prepoznatljivi brend pored ostalih kvaliteta  promiče i socijalnu osjetljivost prema mladima i svima koji su u potrebi.

Kao i dosadašnjih godina, hotel Westin  je pokazao vrhunsku kvalitetu usluga  i spremnost za sudjelovanje i pomoć  Humanitarnoj organizaciji DORA na veliko zadovoljstvo svih uzvanika i mladih.

Samo zahvaljujući velikodušnosti i nesebičnoj pomoći brojnih donatora, DORA je uspjela na ovoj večeri uz donacije i prigodnu tombolu  prikupiti financijska sredstva za 22 godišnje stipendije  u iznosu preko 110.000 kn na čemu im svima od srca iskreno zahvaljujemo.

Humanitarna djelatnost DORE počiva isključivo na velikoj pomoći i radu brojnih  volontera te bivših i sadašnjih stipendista koji sa Uredom DORE čine veliku   DORINU obitelj na što smo iznimno ponosni. Sve nas u DORI upravo to zajedništvo drži na okupu tolike godine a sa ciljem pomoći najmanjima i najnemoćnijima i svima  onima u potrebi.

DORA  je od samog osnivanja u jeku Domovinskog rata pomagala djecu žrtve rata a danas se susreće s pritajenim, puzajućim, razarajućim siromaštvom među mladima te aktivno pomaže obiteljima da školuju svoju djecu, što je dugoročno najefikasniji način sprječavanja i iskorjenjivanja siromaštva za cijelu društvenu zajednicu.

Citiramo  izjavu Johna Fitzgerald  Kennedyja  koja govori o važnosti zajedničke pomoći potrebitima i pogubnosti siromaštva u društvu:
„Ako društvo nije u mogućnosti pomoći mnogobrojnim siromasima, neće biti u mogućnosti niti spasiti malobrojne bogataše“.
 
Ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli i pomogli u provođenju DORINIH programa pomoći te se veselimo nastavku suradnje i pozivamo sve one velikog srca da se pridruže velikoj DORINOJ obitelji.
 
Za HO DORA:
Jadranka-Jasminka Granić, predsjednica



PARTNER:         
                         

Objava u tiskanom izadnju Večernjeg lista 12.05.2019.





 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu