HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Održana humanitarna donatorska Večer DORE u hotelu The Westin Zagreb, 10.05.2019.

Održana humanitarna donatorska Večer DORE u hotelu The Westin Zagreb, 10.05.2019.

 
Tradicionalna humanitarna donatorska Večer DORE  održala se u petak, 10.05.2019. u hotelu The Westin Zagreb, s početkom u 19:30 sati pod visokim pokroviteljstvima Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Grada Zagreba na čelu s  gospodinom Milanom Bandićem, gradonačelnikom.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali  gospođa Renata Margaretić Urlić, izaslanica Predsjednice RH, gospođa Margareta Mađerić, državna tajnica u svojstvu izaslanice predsjednika Vlade RH, gospodina Andreja Plenkovića, gospođa Blaženka Divjak, ministrica te gospođa Gordana Rusak, zastupnica u Skupštini Grada Zagreba, izaslanica gradonačelnika Milana Bandića.

Predsjednica HO DORA je pozdravila tradicionalne pokrovitelje, uzvanike i goste te zahvalila na dugogodišnjoj  podršci humanitarnim programima za mlade i za studente te se posebno zahvalila brojnim donatorima i volonterima bez čije nesebične pomoći DORA ne bi mogla financirati 87 ovogodišnjih stipendista i brojne druge korisnike pomoći u potrebi.

Ova humanitarna večer je posvećena promociji plesa zbog važnosti kretanja djece i mladih od  njihove rane mladosti te  neprocjenjivog utjecaja na njihove mentalne i fizičke sposobnosti u njihovoj zreloj dobi.

Gospođa Ksenija i gospodin Nicolas Quesnoit  su velikodušno prihvatili DORIN poziv te  su osobno sa svoja dva mlada vrhunska plesna para rasplesali i humanitarno motivirali sve uzvanike na večeri koju je dinamično i uspješno vodila naša ugledna voditeljica, gospođa Ljiljana Vinković. Splet standardnih plesova su otplesali mladi prvaci Hana Grahovac i Franco Marinović dok su latinoameričke plesove otplesali iskusni prvaci Lucija Nemarnik i Efrem Kuzmičenko.

Partner DORINE večeri bila je Hrvatska turistička zajednica koja kroz svoj prepoznatljivi brend pored ostalih kvaliteta  promiče i socijalnu osjetljivost prema mladima i svima koji su u potrebi.

Kao i dosadašnjih godina, hotel Westin  je pokazao vrhunsku kvalitetu usluga  i spremnost za sudjelovanje i pomoć  Humanitarnoj organizaciji DORA na veliko zadovoljstvo svih uzvanika i mladih.

Samo zahvaljujući velikodušnosti i nesebičnoj pomoći brojnih donatora, DORA je uspjela na ovoj večeri uz donacije i prigodnu tombolu  prikupiti financijska sredstva za 22 godišnje stipendije  u iznosu preko 110.000 kn na čemu im svima od srca iskreno zahvaljujemo.

Humanitarna djelatnost DORE počiva isključivo na velikoj pomoći i radu brojnih  volontera te bivših i sadašnjih stipendista koji sa Uredom DORE čine veliku   DORINU obitelj na što smo iznimno ponosni. Sve nas u DORI upravo to zajedništvo drži na okupu tolike godine a sa ciljem pomoći najmanjima i najnemoćnijima i svima  onima u potrebi.

DORA  je od samog osnivanja u jeku Domovinskog rata pomagala djecu žrtve rata a danas se susreće s pritajenim, puzajućim, razarajućim siromaštvom među mladima te aktivno pomaže obiteljima da školuju svoju djecu, što je dugoročno najefikasniji način sprječavanja i iskorjenjivanja siromaštva za cijelu društvenu zajednicu.

Citiramo  izjavu Johna Fitzgerald  Kennedyja  koja govori o važnosti zajedničke pomoći potrebitima i pogubnosti siromaštva u društvu:
„Ako društvo nije u mogućnosti pomoći mnogobrojnim siromasima, neće biti u mogućnosti niti spasiti malobrojne bogataše“.
 
Ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli i pomogli u provođenju DORINIH programa pomoći te se veselimo nastavku suradnje i pozivamo sve one velikog srca da se pridruže velikoj DORINOJ obitelji.
 
Za HO DORA:
Jadranka-Jasminka Granić, predsjednicaPARTNER:         
                         

Objava u tiskanom izadnju Večernjeg lista 12.05.2019.

 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu