HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » INA sponzorira DORIN humanitarni projekt "Želim biti..."

INA sponzorira DORIN humanitarni projekt "Želim biti..."

 
INA klub volontera se uključio u podršci održavanja edukativnih i kreativnih radionica u okviru dugoročnog projekta "Želim biti..." za štićenike DORE s ciljem podržavanja i potpore njihovom daljnjem školovanju od osnovne škole, srednje škole do visokoškolskog obrazovanja i stjecanja  diploma za tražena i lakše zapošljiva zanimanja.
DORA je 12. prosinca 2019. upriličila edukativnu radionicu i upoznala svoje trenutne i buduće štićenike o važnosti učenja i stjecanja dobrih ocjena i diploma za srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje. Velike kompanije kao što je INA-industrija nafte d.d. kontinuirano zapošljavaju mlade stručnjake iz raznih područja a preduvjet su dobar prosjek ocjena kandidata,pored testiranja ostalih vještina.Prisustvovalo je preko trideset učesnika.

DORA zahvaljuje INA-Industrija nafte d.d. na sponzorstvu ove edukativne radionice za mlade školarce i studente te time pokazuje društveno-odgovorno djelovanje u zajednici, posebno među mladima.
INA ovim primjerom potiče mlade da se kontinuirano školuju i da steknu dobre kvalifikacije što će i njima otvoriti vrata da se zaposle u njihovoj velikoj kompaniji uz mogućnost kvalitetne edukacije uz pomoć njihovih brojnih vrhunskih stručnjaka. (https://www.ina.hr/ )
 

 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu