HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Održan DORIN svečani humanitarni Adventski domjenak u Palači Dverce, 18.12.2018.

Održan DORIN svečani humanitarni Adventski domjenak u Palači Dverce, 18.12.2018.

 
  
Svečani humanitarni Adventski domjenak održan je u utorak, 18.12.2018. u Palači Dverce s početkom u 18:30 sati uz prisustvovanje brojnih uzvanika i visokih gostiju uz veselo druženje s učenicima i studentima, volonterima, donatorima i prijateljima DORE.
Pokroviteljica ove svečanosti je bila gospođa Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica Republike Hrvatske i  pokrovitelj gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Svečanom skupu su se obratili izaslanici i to: izaslanica Predsjednice, gospođa Renata Margaretić Urlić, savjetnica u Uredu Predsjednice; izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, gospođa  Jelena Pavičić Vukičević,  zamjenica gradonačelnika; izaslanica predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, gospođa Ljubica Lukačić, saborska zastupnica te izaslanica predsjednika Vlade, Andreja Plenkovića, gospođa Marija Pletikosa, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Posebni gosti koji su uveličali skup su akademik Željko Reiner, podpredsjednik Sabora, akademik Davor Miličić, podpredsjednik HAZU, gospodin Davor Božinović, ministar Ministarstva unutarnjih poslova, gospodin Nikola Milina, glavni ravnatelj policije te veleposlanice i veleposlanici u RH, H.E. iz SAD-a, Norveške i Rumunjske.
 
Voditeljica svečanosti bila je dugogodišnja DORINA prijateljica, gospođa Tončica Čeljuska.

DORA je u ovoj šk./ak. 2018./2019. godini odobrila 87 godišnjih stipendija za srednjoškolce i studente od kojih prošlogodišnjih  66  stipendista nastavlja svoje redovito školovanje a svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju je upriličeno 12.12.2018.
Sav prihod prikupljen na ovom humanitarnom domjenku  je uplaćen u Fond za stipendiranje iz kojeg će DORA svojim stipendistima isplaćuje  stipendije u minimalnom iznosu od 500 kn mjesečno što ukupno iznosi preko 600.000 kn za ovu školsku/akademsku godinu.

Predsjednica DORE, gospođa Jadranka Granić se zahvalila  brojnim donatorima, bez kojih  DORA  ne bi uspješno nastavila jedan od svojih ciljeva radi  kojih je i osnovana davne 1991. godine a to je pomoć pri školovanju djece i mladih u potrebi.

Uzvanicima se obratila gospođa Slavica Škrobo Siladi, učiteljica  OŠ Dragutin Tadijanović, Područna škola Lužac, Vukovar, jedna od prvih DORINH stipendistica, generacija 1992./93. te je svojim emotivnim govorom „DORA i ja“ dirnula i rasplakala mnoge uzvanike.
Ugodno druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.

DORA želi sretan Božić i uspješnu novu 2019. godinu svim svojim štićenicima, volonterima, donatorima, predstavnicima društvenog i političkog života i svima koji su na bilo koji način pomogli i podržali humanitarne programe pomoći djeci, mladima i njihovim obiteljima.

 


 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu