HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Tvrtka Zagrebačke otpadne vode proslavila 20. godina svoga postojanja i uložila u znanje mladih

Tvrtka Zagrebačke otpadne vode proslavila 20. godina svoga postojanja i uložila u znanje mladih

 
   
Tvrtka Zagrebačke otpadne vode d.o.o. početkom svibnja proslavila je 20 godina svoga postojanja. Riječ je o ekološkom projektu i o najvećem pročistaču otpadnih voda u Republici Hrvatskoj, koji pročišćava vodu za milijun stanovnika Grada Zagreba i pročišćenu vodu potom ispušta u rijeku Savu. 

Kako bi okupili brojne suradnike i obilježili 20 godina svoga djelovanja, tvrtka Zagrebačke otpadne vode 10.svibnja priredila je Gala večeru u hotelu Westin. Na njoj su bili i mnogobrojni članovi IWA konferencije koja okuplja mlade znanstvenike koji se bave svim aspektima zaštite voda u svijetu.

Tvrtka je odlučila donirati sredstva za obrazovanje mladih i to onih kojima je to najpotrebnije, srednjoškolcima i studentima lošijeg imovinskog stanja, štićenicima DORE u iznosu od 40.000,00 kn u Fond za stipendiranje.

Donaciju je u ime DORE na svečanoj večeri preuzela predsjednica Jadranka Granić koja se zahvalila na vrijednoj donaciji i potpori mladima. Posebno se zahvalila gospodinu Thomas Sichlu  i gospodinu  Markus Schieborru, direktorima ZOV-a iz Zagreba koji sa svojim suradnicima sudjeluju i u drugim humanitarnim, edukativnim i ekološkim projektima u koje uključuju mlade.

 
 

 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu