HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Humanitarna predstava "Pjeva mi se pjesma" Orkestra PocoLoco u nedjelju 10.12.2017. u 17 sati u Centru mladih Ribnjak

Humanitarna predstava "Pjeva mi se pjesma" Orkestra PocoLoco u nedjelju 10.12.2017. u 17 sati u Centru mladih Ribnjak

 
U suradnji Teatra  Poco Loco, Centra  mladih Ribnjak i Humanitarne organizacije Dora
održano je druženje uz glazbu i ples na humanitarnoj kazališnoj predstavi-koncertu
 
"Pjeva mi se pjesma" Pocoloco ORKESTRA
u nedjelju, 10. 12. 2017. od 17 h, Centar mladih Ribnjak.
 
 
O predstavi:
Riječ je o jedinstvenom projektu na trenutačnom repertoaru dječjih kazališta. Šesteročlani bend predstavlja se publici kroz pjesmu “Otključ otključ”, te poziva sve na putovanje kroz pjesme o likovima iz bajki: Crvenkapica, vuk,  tri praščića, vještica (arhetip iz gotovo svih bajki), Mala sirena, Palčica, Ružno pače, Princeza i žabac, Mačak u čizmama. Tijekom 45 minuta, suigrom glazbe i priče, pripovjedanja, pjevanja, plesa i glazbe u živo, djeca upoznaju svaki od navedenih likova iz priča. Kroz stihove djeca tako uče o emptiji, razumijevanju i moralnim vrijednostima koje svaki lik usvaja kroz pojedinu pjesmu. Kroz to ih vode “pripovjedačice”, tj. vokalistice, igrajući svaki od tih likova i uvodeći djecu u svaku pjesmu. Svaki element koncerta promišljeno je osmišljen kako bi pozvao djecu na interakciju. Postoje točno određeni dijelovi u kojima je predviđeno da djeca ponavljaju jednostavnu melodiju, koreografiju, odgovaraju na pitanja, zaključuju rješenja zagonetki, oponašaju životinje, izvode ritam pljeskanjem rukama i sl. Koncert između ostalog potiče čitanje kod najmlađih, kao i maštu i kreativno izražavanje.
Projekt je i vizualno atraktivan zahvaljujući raskošnim kostimima argentinske umjetnice Florencie Troisi, što pridonosi stvaranju prava male kazališno glazbene čarolije.

Na humanitarnom koncertu „Pjeva mi se pjesma“ PocoLoco Orkestra u kasice DORE prikupljeno je 1560 kn i 19 vrećica u kojima su se nalazile razne plišane igračke, slikovnice, edukativne i društvene igre, DVD crtići te slatkiši. Donirane igračke DORA će u paketima pomoći poslati višebrojnim socijalno ugroženim obiteljima te smo sigurni da će ih donacija veoma obradovati.
 
Prikupljena novčana sredstva biti će donirana samohranoj majci dvoje djece te djeci iz područne škole Lužac iz Vukovara za kupnju školskog pribora i materijala za likovnu radionicu.
 
Zahvaljujemo svima koji su svojim dolaskom  ili donacijom doprinjeli uspješnosti ove humanitarne akcije i time pomogli socijalno ugroženoj djeci i njihovim obiteljima.
 
 
 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu