HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » DORA potpisala Ugovore o stipendiranju s 85 učenika/studenata za 2017./18. šk./ak. godinu

DORA potpisala Ugovore o stipendiranju s 85 učenika/studenata za 2017./18. šk./ak. godinu

 
Humanitarna organizacija DORA je u četvrtak07.12.2017. u 17 sati,  u Zvonimirovoj ulici 17., upriličila potpisivanje ugovora o stipendiranju za 85 srednjoškolaca i studenata iz cijele Hrvatske za ovu 2017./2018. šk./ak. godinu. Svečanom događaju su prisustvovali samo stipendisti koji se školuju u Zagrebu, dok će sa  stipendistima koji se školuju u ostalim hrvatskim gradovima DORA potpisati ugovore putem  pošte.
                 
Svečanoj  dodjeli stipendija  nazočila je  gospođa Marinka Bakula Anđelić, zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Grada Zagreba, te predstavnici donatora među njima gospođa Marija Kalebota, predsjednica Udruge Matice umirovljenika Grada Zagreba,  predstavnice tvrtke Bayer d.o.o., članovi obitelji dobitnika stipendije, članovi upravnih tijela i uvijek nezamjenjivi volonteri i drugi dragi gosti DORE.
Potreban  Fond za stipendiranje iznosi preko 600.000 kn iz kojeg će DORA svojim stipendistima isplaćivati stipendiju u minimalnom iznosu 500 kn  mjesečno ili ukupno  5.000 kn godišnje.
Na ovogodišnji natječaj pristigle su 149 molbe koje su sve zadovoljile uvjete DORINOG natječaja ali nažalost, zbog financijskih prilika, DORA nije mogla  odobriti više stipendija.
Socijalni status obitelji je nosio najveći ponder pri izradi liste dobitnika stipendija dok su  nažalost brojni vrijedni i nadareni srednjoškolci  i studenti ostali na predugačkoj  listi prioriteta i čekanja. Dora nastavlja u narednoj godini sa brojnim planiranim  aktivnostima da što više skrati listu čekanja i pomogne školovanje mladih u potrebi.

Nakon službenog dijela veselo druženje se nastavilo uz prigodan predbožićni domjenak za koji su Dorine vrijedne volonterke ispekle predivne kolače i slane zalogajčiće kojih je bilo dovoljno i za ponijeti kući tko je poželio.
 
DORA  poziva  i najavljuje svoj humanitarni Adventski domjenak "Želim biti..." u ponedjeljak, 18.12.2017. u Palači Dverce čiji će ukupni prihod biti uplaćene u Fond za stipendiranje.
Pozivamo  ljude dobre volje  i društveno odgovorne firme da  donacijom u visini kn 200 ili koliko sami odlučite donirati,  zajedno pokušamo smanjiti listu čekanja i vratimo osmijeh i nadu bar nekima od Dorinih mladih  ljudi da se dostojno školuju kao i njihovi vršnjaci i  ostvare svoje snove o boljoj budućnosti.
 
Srdačno Vam se i unaprijed zahvaljujem,
Vaša,

Jadranka-Jasminka Granić,                                     
predsjednica
 
 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu