HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » DORA na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja 2017.godine

DORA na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja 2017.godine

 
DORA je već tradicionalno i ove godine sudjelovala na 13. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja ( IRO ), koji je održan u utorak, 17. listopada 2017. u atriju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.
Sajam su otvorili i  pozdravili, prof. Blaženka Divjak, ministrica znanosti, obrazovanja i sporta, Mr.sc. Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava, prof. Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Skupštine Grada Zagreba, direktorica NSK, direktor IRO, veleposlanik Austrije koja je ovogodišnja zemlja partner Sajma, uz prisustvovanje brojnih predstavnika agencija, fakulteta, obrazovnih institucija, ustanova, Grada Zagreba i drugih gradova i županija te studenata.
http://www.stipendije.info/hr/sajam
 
DORA je imala svoj štand na kojem su tijekom cijelog dana volontirali i dežurali Dorini stipendisti te odgovarali na brojne upite zainteresiranih učenika i studenata o Dorinim programima stipendiranja i potrebnoj dokumentaciji za natječaj koji je u tijeku sa rokom za prijavu do 31.10.2017.godine.
http://www.stipendije.info/hr/sajam/on-line_sajam
 
Sajam stipendija i visokog obrazovanja prepoznatljiv je po tome što promiče širenje pristupa visokom obrazovanju u Hrvatskoj, te potiče međunarodnu mobilnost studenata uz izlaganje preko 60 institucija iz Hrvatske i dvanaest zemalja koji su predstavili svoje programe stipendiranja, te su održali brojna zanimljiva predavanja i radionice u sklopu popratnih programa.
 
Dobrom organizacijom Sajma uz brojne volontere su na jednom mjestu predstavljene stipendije i drugi oblici financijske potpore u Hrvatskoj i inozemstvu, dostupni studentima i hrvatskim građanima i institucijama za visoko obrazovanje.

Posebno ističemo panel diskusiju Ministarstva znanosti i obrazovanja o uvođenju 7.600 novih stipendija prema socioekonomskim kriterijima i za studente u STEM područjima koje će doprinijeti većoj dostupnosti visokom obrazovanju u Hrvatskoj.
http://www.stipendije.info/hr/sajam/on-line_sajam/ministarstvo_znanosti_i_obrazovanja
 
DORA se zahvaljuje  pozivu organizatora i raduje se susretu slijedeće godine.
 
  Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu