HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » "Upoznajmo Bayer"-posjet učenika i studenata stipendiranih od strane tvrtke Bayer

"Upoznajmo Bayer"-posjet učenika i studenata stipendiranih od strane tvrtke Bayer

 
Prepoznavši  važnost omogućavanja bezbrižnijeg i sigurnijeg obrazovanja  socijalno ugroženih učenika i studenata,  Bayer Hrvatska je 2015.godine počeo suradnju s Humanitarnom organizacijom DORA, s ciljem pružanja stipendije učenicima/studentima.

U sklopu navedene suradnje, Bayer ove 2016./2017. šk./ak.  stipendira devetero  vrijednih i marljivih učenika i studenata.

Želeći ih bolje upoznati, Bayer i DORA, i ove su godine organizirali su cjelodnevno druženje stipendista u Zagrebu, koje je započelo u uredu DORE te se nastavilo u prostorijama tvrtke Bayer.

Zahvaljujemo generalnom direktoru, gosp. Richardu Bryceu i svim djelatnicima Bayer Hrvatska koji su 
svojim primjerom  na najljepši i ljudski način  pokazali  vrijednost i ugled  kuće Bayer, te su  boravak mladih stipendista na edukativnom druženju učinili nezaboravnim i poticajnim za daljnju suradnju. 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu