HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » Održana jubilarna donatorska Večer DORE i obilježavanje 25 godina neprekinutog humanitarnog djelovanja 02.03.2017. u HNK

Održana jubilarna donatorska Večer DORE i obilježavanje 25 godina neprekinutog humanitarnog djelovanja 02.03.2017. u HNK

 
Jubilarna donatorska Večer DORE i obilježavanje 25 godina neprekinutog humanitarnog djelovanja s izvedbom predstave "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl. Zajca održana je u četvrtak 02.03.2017.  u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice,  predsjednika Vlade RH i gradonačelnika Grada Zagreba.

Svojim dolaskom, svečanost su uveličali dr. sc. Tomislav Madžar, izaslanik Predsjednice RH; dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture, izaslanica predsjednika Vlade RH; Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba sa zamjenicom Vesnom Kusin; akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog Sabora;  Andrija Mikulić, predsjednik Skupštine Grada Zagreba; Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede sa suprugom; doc. dr. sc. Goran Marić, ministar državne imovine sa suprugom; akademik Zvonko Kusić, predsjednik HAZU; dr.sc. Miroslav Šeparović,  predsjednik Ustavnog suda RH sa suprugom; Luka Burilović, predsjednik HGK sa suprugom; Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića sa suprugom; savjetnici Predsjednice, državni tajnici, predstavnici Gradskih ureda, te brojni uzvanici iz gospodarskog, društvenog i kulturnog života RH.

Posebni gosti na svečanosti  su bili školarci iz OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara sa svojim profesorima, njih 56, koji su na poziv i o trošku DORE došli u Zagreb. Učenicima  je putovanje u Zagreb bila nagrada za marljivost i sudjelovanje na  državnim natjecanjima iz raznih predmeta. Na ispraćaju njihovog autobusa  pokazali su oduševljenje prisustvovanjem na izvedbi opere Nikola Šubić Zrinjski u Hrvatskom narodnom kazalištu, te otputovali u svoj Vukovar puni lijepih dojmova iz Zagreba.

Prikupljeni prihod od prodaje karata i donacija je dostatan za 12 godišnjih stipendija a očekuju se najavljene manje uplate. Sav prihod je uplaćen u Fond za stipendiranje srednjoškolaca i studenata za tekuću 2016./2017. školsku/akademsku godinu.

Zahvaljujemo svim donatorima, sponzorima, gostima, brojnim volonterima, podupirateljima i prijateljima DORE, te posebno medijima,  bez čije pomoći i žrtvovanja svojeg slobodnog vremena danas ne bi slavili dvadeset i petu obljetnicu humanitarnog djelovanja DORE koja pomaže one najugroženije i najpotrebitije a to su djeca i mladi, naša nada i budućnost.


"Vrijeme što si izgubio za svoju ružu čini tu ružu tako dragocjenom"
 
 (Antoine de Saint-Exupéry)

 
OBJAVE U MEDIJIMA:

Gradska skupština Grada Zagreba
Civilno društvo
Sesvete danas
IN PORTAL
 

 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu