HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Održana jubilarna donatorska Večer DORE i obilježavanje 25 godina neprekinutog humanitarnog djelovanja 02.03.2017. u HNK

Održana jubilarna donatorska Večer DORE i obilježavanje 25 godina neprekinutog humanitarnog djelovanja 02.03.2017. u HNK

 
Jubilarna donatorska Večer DORE i obilježavanje 25 godina neprekinutog humanitarnog djelovanja s izvedbom predstave "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl. Zajca održana je u četvrtak 02.03.2017.  u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice,  predsjednika Vlade RH i gradonačelnika Grada Zagreba.

Svojim dolaskom, svečanost su uveličali dr. sc. Tomislav Madžar, izaslanik Predsjednice RH; dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture, izaslanica predsjednika Vlade RH; Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba sa zamjenicom Vesnom Kusin; akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog Sabora;  Andrija Mikulić, predsjednik Skupštine Grada Zagreba; Tomislav Tolušić, ministar poljoprivrede sa suprugom; doc. dr. sc. Goran Marić, ministar državne imovine sa suprugom; akademik Zvonko Kusić, predsjednik HAZU; dr.sc. Miroslav Šeparović,  predsjednik Ustavnog suda RH sa suprugom; Luka Burilović, predsjednik HGK sa suprugom; Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića sa suprugom; savjetnici Predsjednice, državni tajnici, predstavnici Gradskih ureda, te brojni uzvanici iz gospodarskog, društvenog i kulturnog života RH.

Posebni gosti na svečanosti  su bili školarci iz OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara sa svojim profesorima, njih 56, koji su na poziv i o trošku DORE došli u Zagreb. Učenicima  je putovanje u Zagreb bila nagrada za marljivost i sudjelovanje na  državnim natjecanjima iz raznih predmeta. Na ispraćaju njihovog autobusa  pokazali su oduševljenje prisustvovanjem na izvedbi opere Nikola Šubić Zrinjski u Hrvatskom narodnom kazalištu, te otputovali u svoj Vukovar puni lijepih dojmova iz Zagreba.

Prikupljeni prihod od prodaje karata i donacija je dostatan za 12 godišnjih stipendija a očekuju se najavljene manje uplate. Sav prihod je uplaćen u Fond za stipendiranje srednjoškolaca i studenata za tekuću 2016./2017. školsku/akademsku godinu.

Zahvaljujemo svim donatorima, sponzorima, gostima, brojnim volonterima, podupirateljima i prijateljima DORE, te posebno medijima,  bez čije pomoći i žrtvovanja svojeg slobodnog vremena danas ne bi slavili dvadeset i petu obljetnicu humanitarnog djelovanja DORE koja pomaže one najugroženije i najpotrebitije a to su djeca i mladi, naša nada i budućnost.


"Vrijeme što si izgubio za svoju ružu čini tu ružu tako dragocjenom"
 
 (Antoine de Saint-Exupéry)

 
OBJAVE U MEDIJIMA:

Gradska skupština Grada Zagreba
Civilno društvo
Sesvete danas
IN PORTAL
 

 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu