HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2016 » Rezultati NIKON nagradnog foto natječaja s temom VODA

Rezultati NIKON nagradnog foto natječaja s temom VODA

 
28.10. 2011. u prostorijama NIKON Fototeha, Prisavlje 2, u Zagrebu, Prosudbeno povjerenstvo od 9 članova: gosp. Ivan Brešan, vlasnik NIKON Fototeha, gosp. Mario Šostarko, fotograf i voditelj marketinga i prodaje Nikon Fototeh, gosp. Mišo Lišanin, profesionalni fotograf, gosp. Saša Novković, profesionalni i službeni fotograf HNK, gđa. Helena Miladić, odjel za mlade ureda Grada Zagreba, gđa. Sanja Aralica, direktorica marketinga Školske knjige, gđa Jadranka Granić, predsjednica UO DORA, gđa Ana Pavlović, ravnateljica DORE, gđa Klementina Kos, amaterski fotograf i koordinator projekta; nakon višesatnog odabira i konačnog dogovora odlučili su  kojih 12 fotografija će se štampati na DORIN kalendar, kao i prva 3 pobjednika natječaja:

Pobjednik foto natječaja jednoglasnom odlukom svih 9 članova povjerenstva je Brkić Antun Lovro, iz Zagreba, Tehnička škola "Ruđer Bošković" Zagreb.

Drugo mjesto: Jakopović Patricija, iz Lepoglave, Medicinska škola Varaždin

Treće mjesto: Okun Mario, iz Zagreba, Tehnička škola "Ruđer Bošković" Zagreb
 
Od 4. do 12. mjesta odabrani su radovi slijedećih učenika:

4. Ježić Vilim, Dugo selo, Grafička škola Zagreb
5. Huzjak Filip, Jalžabet, 2.Gimnazija Varaždin
6. Pokos Sandra, Varaždinske Toplice, Srednja strukovna škola Varaždin
7. Merlić Antonela, Pazin, Gimnazija i strukovna škola "Jurja Dobrile " Pazin
8. Nikšić Katarina, Split, Privatna gimnazija Ars-Animae Split
9. Drvodelić Katarina, Velika Gorica
10. Tolj Barbara, Vid, Srednja škola Metković
11. Pavlinušić Roko, Sinj, Elektrotehnička škola Split
12. Zec Deniel, Pula, Strukovna škola Pula

Čestitamo svim pobjednicima koje ćemo uskoro kontaktirati iz ureda DORE.

Zahvaljujemo svim učesnicima foto natječaja, čije su originalne i prekrasne fotografije oduševile ali i bitno otežale prosudbenom povjerenstvu odabir najboljih.

O daljnjem tijeku akcije "Djeca za djecu" tj.  o pojedinostima promocije DORINOG kalendara biti ćete obaviješteni na ovoj web stranici, a do tada srdačno iz DORE

 
 

 Silvester B.(1994.)
dolazi iz peteročlane obitelji iz Gunje koja živi skromno od obiteljske mirovine. Kuća im je nastradala u poplavi. Oba roditelja su narušenog zdravlja. Silvester je odličan  student. Stipendija  mu  je neophodna u ovom teškom razdoblju života.
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Hana Ruth L.-rođena 1999. u Rijeci, odlična učenica srednje glazbene škole.  Otac preminuo,šesteročlana obitelj živi od majčine mirovine.
Četvero djece se školuje, najstariji brat nezaposlen. Prihod po članu je 480,00 kn/mj.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Umirovljena baka iz Zagreba skrbi o troje unučadi, od kojih se dvoje još školuje.Žive od skromne bakine mirovine i  socijalne pomoći. Nemaju ni najosnovnije za život, pred isključenjem im je struja i plin.Neophodna im je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama.
Studentica II.godine fakulteta u Puli, živi kao podstanar u stanu u kojemu je nedavno radi prije napravljenih dugova isključena struja te joj je time otežano učenje.  Njena teško bolesna majka živi od invalidske mirovine od 900 kn što joj nije dovoljno za troškove života,lijekove i školovanje kćeri. Neophodna im je financijska pomoć i pomoć u higijenskim potrepštinama.
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu