HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Održan DORIN predbožićni humanitarni domjenak u vinoteci Bornstein

Održan DORIN predbožićni humanitarni domjenak u vinoteci Bornstein

 
Predbožićni humanitarni domjenak uz obilježavanje 25 godina neprekinutog humanitarnog rada održao se u utorak, 13.12.2016. od 19 do 21 sat u Vinoteci i Wine baru BORNSTEIN, Kaptol 19 u Zagrebu.
Želja nam je bila krajem godine zahvaliti se svim našim dragim donatorima, volonterima, osobama iz javnog, političkog i kulturnog života koji su na bilo koji način pomogli u provođenju DORINIH programa pomoći djeci i mladima u potrebi bez čijih vrijednih donacija ne bi naši stipendisti uspješno završili svoje školovanje i studiranje. Sva prikupljena sredstva biti će uplaćena za stipendiranje 80 ovogodišnjih srednjoškolaca i studenata koji su dobitnici ovogodišnje DORINE stipendije.

Lista dobitnika ovogodišnjih stipendija.

U najljepšem podrumu grada Zagreba, prekrasnoj Vinoteci Bornstein, uživali smo zalogajčićima iz restorana Noel, Trilogija, Louie Cafe & Kitchen i cateringu Na dlanu a za dobro raspoloženje pobrinuo se  mladi gitarista Igor Agejev.

Domjenku se kratko pridružio gospodin MIlan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba sa suradnicama nadležnim za socijalnu skrb,  Ministar rada i mirovinskog sustava, gospodin Tomislav Ćorić te ostali brojni uzvanici iz poslovnog i društvenog života.


POZIV na druženje
 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu