HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Predstavnici DORE na prijemu kod Predsjednice RH

Predstavnici DORE na prijemu kod Predsjednice RH

 
Povodom  obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom te Međunarodnog dana volontera, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je predstavnike  tridesetak udruga koje su predstavile svoj rad i djelovanje u sklopu Dana otvorenih vrata njenog Ureda na Pantovčaku, u subotu, 03.prosinca 2016.

Stipendisti Humanitarne organizacije DORA, Željka V., studentica treće godine kroatistike na FF i Slađan T., student prve godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje bili su iznimno ushićeni i sretni što su upoznali Predsjednicu svoje domovine Hrvatske koja ih je dodatno motivirala da nastave sa upornim radom i učenjem da ostvare svoje životne snove usprkos svim materijalnim i drugim preprekama u svojem mladom životu. Predstavnice DORE, koja ove godine obilježava 25 godina neprekinutog humanitarnog rada, koje su i same volonterke od samog osnivanja, Jadranka Granić, predsjednica i Renata Gubić, članica Upravnog odbora naglasile su samozatajnu i nezamjenjivu ulogu rada brojnih DORINIH volontera u pomoći djeci i mladima iz potrebitih i ranjivih obitelj u njihovom bezbrižnijem odrastanju i školovanju.

"Važno je što smo i koliko smo uložili u ovaj život, ali još je važnije za koje smo vrijednosti uložili svoj život", istaknula je Predsjednica, dodavši kako "volonteri svojim primjerima pokazuju da su bližnji najveća vrijednost kojoj možemo posvetiti život te kako usmjerenošću na druge obogaćujemo i vlastite živote".

 Izvor fotografija: " Ured Predsjednice RH, Filip Glas i Tomislav Bušljeta "

      
      

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu