HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Održana tradicionalna humanitarna Večer DORE "Želim biti..." u restoranu Okrugljak, 29.06.2016.

Održana tradicionalna humanitarna Večer DORE "Želim biti..." u restoranu Okrugljak, 29.06.2016.

 
 „Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem“
 
 
U srijedu, 29.06.2016. s početkom u 19 h u restoranu Okrugljak održana je  tradicionalna humanitarna Večer DORE "Želim biti..." i prigodno obilježavanje 
25 godina djelovanja pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović  i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića.
 
Večeri su nazočili DORINI sponzori i donatori, članovi Upravnih tijela, štićenici i volonteri te brojni uglednici kojima je voditeljica programa, divna gđa. Tončica Čeljuska ukratko predstavila rad i postignuća udruge kroz  25 godina rada te ih ujedno i podsjetila na cilj večere; prikupljanje sredstava u Fond za stipendiranje marljivih i nadarenih ali socijano ugroženih učenika i studenata kojima je neophodna pomoć pri školovanju. 
Uzvanike su uz zvuke akustične gitare i pjesmu, zabavili bivši štićenik DORE Kristijan i njegova djevojka Ana te dr. Drago Štambuk, bivši veleposlanik, recitacijom svoje divne poezije.

Iznimna nam je čast i zadovoljstvo što su nazočili i prisutnima se obratili i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, gosp. Andro Krstulović Opara, predsjednik Skupštine Grada Zagreba, gosp.Andrija Mikulić te izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, gosp. Tedi Lušetić. 
  

Ovim putem željeli bi zahvaliti svim prisutnima na dolasku, našim dragim sponzorima i donatorima, donatorima koji su darovali divne nagrade za tombolu, svim prijateljima DORE koji su na nalijepši način dali podršku našem radu i omogućili da se prikupi preko 75.000,00 kn u Fond za stipendiranje. 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu