HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » U Lisinskom prikupljeno 25 godišnjih stipendija za djecu DORE

U Lisinskom prikupljeno 25 godišnjih stipendija za djecu DORE

 
 "Mislimo na djecu" VIVAT djeci DORE

U ponedjeljak, 17. listopada 2011. u 20:00 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinki u Zagrebu, u suradnji s  Festivalom VIVAT fina vina, održana je  tradicionala donatorska večer DORE pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti  te Grada Zagreba.  Nakon toplih i ohrabrujućih riječi govornika uz čestitku za 20. obljetnicu predanog rada DORI, dvoranom se proširila pozitivna energija i podrška.
 
Sandra Bagarić, Antonela Malis, Goran Karan, Đani Stipaničev, Darko Domitrović te predstavljeni Mia Jakob, Klara Lešković i Jasmin Kovačić - glazbeno  nadareni stipendisti DORE uz Simfonijski vojni orkestar RH i  voditeljicu Sanju Doležal, svoj samostalno osmišljen program interpretirali su  oduševljenoj publici, koja je ganuta u nekoliko navrata i zaplakala, pjevajući s izvođačima. (cit iz pisma dr.B.Papa:“.. Sami izvođači doista su dali sebe kao i voditeljica. Osjetilo se - svakoga časa - da je njihovo sudjelovanje  podrška projektu i zahvalnost Vama koji ga provodite, a da nije tek svečana zabava. Takva pozitivna energija odavno se nije osjetila u toj dvorani čiji smo gosti vrlo često...“).
 
Reprezentativno organiziran Festoval VIVAT fina vina i delicija svojom širokom ponudom omogućio je gostima i uzvanicima iznimno zadovoljstvo uz ugodno prijateljsko druženje nakon koncertnog dijela programa. Više o tome možete vidjeti ovdje.
 
Kompletan prikupljen prihod bio je namjenjen  za stipendiranje DORINIH štićenka za ovu školsku godinu. Prikupljeno je 210.000 kuna  i omogućeno 25 godišnjih stipendija za štićenike stipendiste DORE (prihod od ulaznica, sponzora,  tombole i kotizacije vinara i ostalih učesnika Festival VIVAT fina vina).

Sretni smo i zadovoljni postignutim ciljem, plemenitošću i dobrotom, koje smo  osjetili u svakom trenutku na večeri DORE.  Za sada smo za ovu školsku godinu osigurali ukupno 85 stipendija (510.000 kn), od čega je 60 individualnih stipendija raznih tvrtki  i pojedinaca - to je pretežito nastvak stipendiranja lanjskih školaraca. Za DORU  je to veliki  uspjeh, ali što je to naspram  preko 300 prispjelih molbi?
 
DORA nastavlja svoju  važnu misiju pomaganja s  jedninim  ciljem,  pomoći što većem broju mladih sposobnih i vrijednih štićenika, koji bez nas ne mogu nastaviti školovanje, a oni su budućnost naše drage RH.
 
Iskreno zahvaljujemo svima Vama koji ste nam pomogli i nesebično pomažete i nadamo se da ćete ostati uz nas i našu dobru i savjesnu djecu.
 
 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu