HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » U Lisinskom prikupljeno 25 godišnjih stipendija za djecu DORE

U Lisinskom prikupljeno 25 godišnjih stipendija za djecu DORE

 
 "Mislimo na djecu" VIVAT djeci DORE

U ponedjeljak, 17. listopada 2011. u 20:00 sati, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinki u Zagrebu, u suradnji s  Festivalom VIVAT fina vina, održana je  tradicionala donatorska večer DORE pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti  te Grada Zagreba.  Nakon toplih i ohrabrujućih riječi govornika uz čestitku za 20. obljetnicu predanog rada DORI, dvoranom se proširila pozitivna energija i podrška.
 
Sandra Bagarić, Antonela Malis, Goran Karan, Đani Stipaničev, Darko Domitrović te predstavljeni Mia Jakob, Klara Lešković i Jasmin Kovačić - glazbeno  nadareni stipendisti DORE uz Simfonijski vojni orkestar RH i  voditeljicu Sanju Doležal, svoj samostalno osmišljen program interpretirali su  oduševljenoj publici, koja je ganuta u nekoliko navrata i zaplakala, pjevajući s izvođačima. (cit iz pisma dr.B.Papa:“.. Sami izvođači doista su dali sebe kao i voditeljica. Osjetilo se - svakoga časa - da je njihovo sudjelovanje  podrška projektu i zahvalnost Vama koji ga provodite, a da nije tek svečana zabava. Takva pozitivna energija odavno se nije osjetila u toj dvorani čiji smo gosti vrlo često...“).
 
Reprezentativno organiziran Festoval VIVAT fina vina i delicija svojom širokom ponudom omogućio je gostima i uzvanicima iznimno zadovoljstvo uz ugodno prijateljsko druženje nakon koncertnog dijela programa. Više o tome možete vidjeti ovdje.
 
Kompletan prikupljen prihod bio je namjenjen  za stipendiranje DORINIH štićenka za ovu školsku godinu. Prikupljeno je 210.000 kuna  i omogućeno 25 godišnjih stipendija za štićenike stipendiste DORE (prihod od ulaznica, sponzora,  tombole i kotizacije vinara i ostalih učesnika Festival VIVAT fina vina).

Sretni smo i zadovoljni postignutim ciljem, plemenitošću i dobrotom, koje smo  osjetili u svakom trenutku na večeri DORE.  Za sada smo za ovu školsku godinu osigurali ukupno 85 stipendija (510.000 kn), od čega je 60 individualnih stipendija raznih tvrtki  i pojedinaca - to je pretežito nastvak stipendiranja lanjskih školaraca. Za DORU  je to veliki  uspjeh, ali što je to naspram  preko 300 prispjelih molbi?
 
DORA nastavlja svoju  važnu misiju pomaganja s  jedninim  ciljem,  pomoći što većem broju mladih sposobnih i vrijednih štićenika, koji bez nas ne mogu nastaviti školovanje, a oni su budućnost naše drage RH.
 
Iskreno zahvaljujemo svima Vama koji ste nam pomogli i nesebično pomažete i nadamo se da ćete ostati uz nas i našu dobru i savjesnu djecu.
 
 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu