HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2016 » DORA dodijelila 70 stipendija za 2015./2016. šk./ak.godinu

DORA dodijelila 70 stipendija za 2015./2016. šk./ak.godinu

 
 Humanitarna organizacija DORA je u Zagrebu  u ponedjeljak, 21.12.2015. u 14 sati u Zvonimirovoj ulici 17,  organizirala potpisivanje ugovora o stipendiranju sa 70 vrijednih i nadarenih srednjoškolaca i studenata. Ukupan Fond za stipendiranje iznosi 420.000 kn a minimalna stipendija iznosi 500 kn mjesečno i 5.000 kn godišnje.
DORA na ovaj način želi zahvaliti brojnim donatorima kako  građanima tako i pravnim osobama  na njihovom dobročinstvu što su prepoznali važnost školovanja mladih ljudi  u potrebi na dobrobit cijelog društva.

DORIN je  glavni cilj  mladima omogućiti da  prerano ne izlaze iz sustava obrazovanja jer se samo kvalitetnim obrazovanjem trajno borimo protiv rizika od  siromaštva čime se mladim obrazovanim ljudima olakšava ostvarenje njihovih životnih ciljeva i snova.
Na svečanosti je predstavnica Fructala uručila vrijednu donaciju – ček u iznosu od 40.000 kn za Fond za stipendiranje.

Skup je pozdravila  izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, gospođa Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, te  zaželjela dobar uspjeh Dorinim stipendistima. 
Hrvatski europarlamentarac,  gospodin Andrej Plenković je  motivirajuće govorio o važnosti obrazovanja, mobilnosti i mogućnostima dodatnog obrazovanja za mlade u Europskoj uniji.
Uz druženje na malom domjenku sa stipendistima, svečanosti su nazočili sponzori,
brojni volonteri i svi prijatelji DORE. 

Naravno da su mediji zaslužni da se ovaj  predbožićni događaj darivanja objavio javnosti na najljepši način i prenijeli poruku o  plemenitoj humanitarnoj aktivnosti brojnih volontera kojom će se omogućiti sretnija budućnost brojne djece i mladih.

Video priloge o dodjeli ovogodišnjih stipendija pogledajte   OVDJE

Objave u medijima:

NAROD HR

ZAGREBANCIJA

PRIGORSKI HR

ANDREJ PLENKOVIĆ HR

HGK

 
"Budućnost pripada nasmijanoj mladosti"
(Dragana iz Plaškog )
 

 Silvester B.(1994.)
dolazi iz peteročlane obitelji iz Gunje koja živi skromno od obiteljske mirovine. Kuća im je nastradala u poplavi. Oba roditelja su narušenog zdravlja. Silvester je odličan  student. Stipendija  mu  je neophodna u ovom teškom razdoblju života.
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Hana Ruth L.-rođena 1999. u Rijeci, odlična učenica srednje glazbene škole.  Otac preminuo,šesteročlana obitelj živi od majčine mirovine.
Četvero djece se školuje, najstariji brat nezaposlen. Prihod po članu je 480,00 kn/mj.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Umirovljena baka iz Zagreba skrbi o troje unučadi, od kojih se dvoje još školuje.Žive od skromne bakine mirovine i  socijalne pomoći. Nemaju ni najosnovnije za život, pred isključenjem im je struja i plin.Neophodna im je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama.
Studentica II.godine fakulteta u Puli, živi kao podstanar u stanu u kojemu je nedavno radi prije napravljenih dugova isključena struja te joj je time otežano učenje.  Njena teško bolesna majka živi od invalidske mirovine od 900 kn što joj nije dovoljno za troškove života,lijekove i školovanje kćeri. Neophodna im je financijska pomoć i pomoć u higijenskim potrepštinama.
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu