HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
tel:  385-1-5804-300
fax: 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUN

IBAN: HR2323600001101411967
SWIFT CODE:  ZABA HR 2X

OIB: 44808002816
MB: 0211788
Početna » Događanja 2008-2023 » Bayer i DORA pomažu mladima

Bayer i DORA pomažu mladima

 
 Bayer Hrvatska je blagdansko vrijeme obilježio donacijom novčanih sredstava humanitarnoj organizaciji DORA, čiji se rad temelji na pomaganju djeci i mladima koji žive u teškim uvjetima, ali su iznimno marljivi i nadareni. Devetero mladih iz cijele Hrvatske će dobiti stipendiju u iznosu od 700,00 kn mjesečno kroz razdoblje od 12 mjeseci. Bayer na globalnoj razini provodi različite društveno odgovorne projekte u kojima se veliki fokus stavlja upravo na djecu i mlade. Vođen time, Bayer Hrvatska je ove godine odlučio postati partner humanitarne organizacije DORA i zajedno s njima pružiti pomoć onima koji je trebaju.
 
Mjesečnu stipendiju će primati dvoje studenata prve godine fakulteta, troje učenika četvrtog razreda srednje škole i četvero učenika trećeg razreda srednje škole, iz različitih gimnazija i strukovnih srednjih škola. Primatelji stipendije dolaze iz različitih krajeva Hrvatske, kao što su Požega, Đakovo, Pula, Split, Dubrovnik i drugi. Mnogi od njih se školuju u drugim gradovima, što je dodatni trošak njima i njihovim obiteljima, posebice zbog teških financijskih uvjeta u kojima te obitelji žive. Upravo zbog toga će stipendija svakome od njih omogućiti lakši studij ili školovanje.
 
Humanitarna organizacija DORA svake godine raspisuje natječaj za stipendiranje djece i mladih koji žive u teškim financijskim uvjetima, ali su nadareni i uspješni u svome školovanju. Ove godine se i Bayer Hrvatska priključio DORI u projektu stipendiranja mladih te zajedno s njima odabrao devetero stipendista.
 
S obzirom da je obrazovanje ključni faktor u postizanju održivog prosperiteta, Bayer upravo na to stavlja veliku važnost te obrazovanje čini jedan od tri ključna elementa u svim društveno odgovornim projektima ove kompanije. Fokusiranjem na ove projekte Bayer aktivno podržava svoju misiju – 'znanost za bolji život'. 


 

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu