HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » Bayer i DORA pomažu mladima

Bayer i DORA pomažu mladima

 
 Bayer Hrvatska je blagdansko vrijeme obilježio donacijom novčanih sredstava humanitarnoj organizaciji DORA, čiji se rad temelji na pomaganju djeci i mladima koji žive u teškim uvjetima, ali su iznimno marljivi i nadareni. Devetero mladih iz cijele Hrvatske će dobiti stipendiju u iznosu od 700,00 kn mjesečno kroz razdoblje od 12 mjeseci. Bayer na globalnoj razini provodi različite društveno odgovorne projekte u kojima se veliki fokus stavlja upravo na djecu i mlade. Vođen time, Bayer Hrvatska je ove godine odlučio postati partner humanitarne organizacije DORA i zajedno s njima pružiti pomoć onima koji je trebaju.
 
Mjesečnu stipendiju će primati dvoje studenata prve godine fakulteta, troje učenika četvrtog razreda srednje škole i četvero učenika trećeg razreda srednje škole, iz različitih gimnazija i strukovnih srednjih škola. Primatelji stipendije dolaze iz različitih krajeva Hrvatske, kao što su Požega, Đakovo, Pula, Split, Dubrovnik i drugi. Mnogi od njih se školuju u drugim gradovima, što je dodatni trošak njima i njihovim obiteljima, posebice zbog teških financijskih uvjeta u kojima te obitelji žive. Upravo zbog toga će stipendija svakome od njih omogućiti lakši studij ili školovanje.
 
Humanitarna organizacija DORA svake godine raspisuje natječaj za stipendiranje djece i mladih koji žive u teškim financijskim uvjetima, ali su nadareni i uspješni u svome školovanju. Ove godine se i Bayer Hrvatska priključio DORI u projektu stipendiranja mladih te zajedno s njima odabrao devetero stipendista.
 
S obzirom da je obrazovanje ključni faktor u postizanju održivog prosperiteta, Bayer upravo na to stavlja veliku važnost te obrazovanje čini jedan od tri ključna elementa u svim društveno odgovornim projektima ove kompanije. Fokusiranjem na ove projekte Bayer aktivno podržava svoju misiju – 'znanost za bolji život'. 


 
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu