HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2018 » U Komediji proslava 20. obljetnice Humanitarne organizacije DORA

U Komediji proslava 20. obljetnice Humanitarne organizacije DORA

 
"Proslava 20. obljetnice DORE", održala se 26.05.2011 u prepunom Gradskom kazalištu Komedija u Zagrebu. Organizirana Svečanost bila je podijeljena u 3 dijela: službene svečanosti, predstava Pere Budaka „Klupko“ te prigodnog domjenaka za uzvanike.

Svečanost je prošla iznimno uspješno, u ozračju prijateljstva i dobrote na što smo svi mi iz DORE bili ponosni i sretni. Prigodan govor održali su predstavnik Vlade RH, ministar Tomislav Ivić iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i predstavnik grada Zagreba dr. Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje. Predstavljeni su i svi članovi upravnih tijela DORE, zahvalili smo priznanjima i grafikama Mije Kovačića našim dugogodišnjim pokroviteljima, Gradu Zagrebu  i Vladi RH.

Kroz program nas je vodila Karmela Vukov Colić, a nakon službenog dijela svečanosti uzvanici su se zabavili i oduševili  predstavom „Klupko“, autora Pere Budaka.

DORA je na proslavi 20. obljetnice  zahvalila svojim dugogodišnjim prijateljima i donatorima darivajući im ugodnu večer za pamćenje.

Iskreno i od srca zahvaljujemo na pomoći i bezuvjetnoj potpori pri organizaciji dragim i poštovanim :

- Gospodinu Niki Pavloviću, ravnatelju Gradskog kazališta Komedija koji nam je ustupio prostor i predstavu „Klupko“ autora Pere Budaka,

- Gospodinu Miji Kovačiću, istaknutom hrvatskom slikaru i dobitniku brojnih nagrada, koji je  samo za DORU naslikao dva motiva posvećena djeci i obitelji. Izrađene donirane i vrijedne grafike Zaklade Mije Kovačića,  uručit ćemo uz zahvalnice dugogodišnjim sponzorima i pokroviteljima osobno,

-  VIVAT Fina vina, koji su nam sponzorirali domjenak, Školskoj knjizi na sponzorirnju tiska, Fototehu za  sponzoriranog fotografa, gospođi Karmeli Vukov Colić voditeljici programa, svim tehničarima i glumcima kazališta Komedija i ostalim dragim volonterima.

Hvala svim uzvanicima što smo zajedno na najljepši način proslavili 20. obljetnicu DORE.

 
 

 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu