HUMANITARNA ORGANIZACIJA DORA


Ulica kralja Zvonimira 17
10000 Zagreb
telefon 385-1-5804-300
tel/fax. 385-1-5804-333

dora@dora.hr

RAČUNI

Kunski račun
ZAGREBAČKA BANKA d.d.
HR2323600001101411967

Devizni račun
SWIFT CODE ZABA HR 2X
IBAN HR 4723 60000 1500 257396

OIB: 44808002816
MB: 0211788 
Početna » Događanja 2008-2016 » SKUPŠTINA HO DORE 2011.god.

SKUPŠTINA HO DORE 2011.god.

 
09.06.2011. u 17.00 sati održana je  izborna Skupština Humanitarne organizacije DORA, u dvorani HMI, Trg Stjepana Radića 3, sa slijedećim dnevnim redom i pisanim materijalima:

Dnevni red:
 1. Otvaranje Izborne godišnje skupštine
 2. Izbor radnog predsjedništva
 3. Izviješće predsjednice o radu Upravnog odbora  s planom rada za naredni period
 4. Izviješće ravnateljice o financijskom stanju DORE za proteklo mandatno razdoblje i financijski plan za naredno mandatno razdoblje  
 5. Davanje razrješnice  predsjednici i zamjenici predsjednice HO DORA
 6. Davanje razrješnica članovima Upravnog odbora
 7. Davanje razrješnica članovima Nadzornog odbora
 8. Davanje razrješnica članovima Suda časti
 9. Izbor predsjednika i zamjenika predsjednika HO DORA
 10. Izbor članova Upravnog odbora
 11. Izbor članova Nadzornog odbora
 12. Izbor članova Suda časti
 13. Riječ uzvanika
 14. Završna riječ
Pisani materijali:
 1. Izviješće predsjednice o radu UO s planom rada za naredni period
 2. Financijska izviješća za 2009. i 2010. god.
 3. Financijski planovi za 2010. i 2011. god.

Skupština je protekla u savršenom redu, uz prisustvo uzvanika, učesnika Skupštine i gotovo svih članova upravnih tijela DORE. Kako bi Skupština bila ispravno održana, prethodno je trebalo napraviti veliki niz priprema; pisanih zapisa, odluka,  poziva i raznovrsnih pisanih materijala za dosljedno provođenje Skupštine u skladu sa Statutom DORE.

U uredu DORE organizirao se i pripremio domjenak za sve uzvanike i učesnike Skupštine, a pripremili smo i prigodne zahvale  za DORINE dugogodišnje volontere.

Nakon održavanja Skupštine, pisani materijali su se  provjerili,  napravili su se  detaljni zapisnici, izvješća i  priložile razne  postojeće i dodatne liste  za svako upravno tijelo DORE posebno. Svi pisani materijali i zapisnici uz prethodna izvešća i zapisnike, odnešeno na zahtjev u predviđenom roku u Gradski ured za opću upravu.  Potvrđeno nam je da je sve u redu i da je  Skupština održana  u skladu sa zakonskim odredbama i Statutom DORE.
 
 

 Silvester B.(1994.)
dolazi iz peteročlane obitelji iz Gunje koja živi skromno od obiteljske mirovine. Kuća im je nastradala u poplavi. Oba roditelja su narušenog zdravlja. Silvester je odličan  student. Stipendija  mu  je neophodna u ovom teškom razdoblju života.
 Alen Đ.(rođen 1994.)
Živi sa samohranom majkom u Gunji od socijalne pomoći i majčinog povremenog rada. Alen je uzoran i odličan učenik. Vrlo komunikativan i aktivan u društvenom životu.
 Snježana Đ.  (rođena 1994.)dolazi iz četveročlane obitelji koja  živi skromno u Gunji od socijalne pomoći  i povremenog rada roditelja. Snježana je dobra učenica i vrlo aktivna u društvenom životu lokalne zajednice. Stipendija joj je neophodna za školski pribor i osnovnu odjeću...
 Tamara G. rođena 1996.godine u Splitu, odlična učenica 3.razreda srednje škole u Splitu. Šesteročlana obitelj živi od očeve skromne mirovine, majka nezaposlena, četvero djece se školuje. Prihod po članu je 625,00 kn/mj. Stipendija joj je neophodna za osnovne životne potrebe.
 Hana Ruth L.-rođena 1999. u Rijeci, odlična učenica srednje glazbene škole.  Otac preminuo,šesteročlana obitelj živi od majčine mirovine.
Četvero djece se školuje, najstariji brat nezaposlen. Prihod po članu je 480,00 kn/mj.
 Peteročlana obitelj iz Istre živi skromno kao podstanari, otac jedini zaposlen. Četverogodišnja kći operirala tumor na trbušnoj šupljini, trenutno je na kemoterapiji radi metastaza koje su se pojavile na drugom mjestu na tijelu. Neophodna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe i lijekove za kćer.
Peteročlana obitelj iz Virovitičko-Podravske županije  živi izrazito skromno pošto su oba roditelja nezaposlena. Jedina stalna primanja su dječji doplatak i socijalna pomoć čija sredstva nisu dovoljna za školovanje troje maloljetne djece. Potrebna im je novčana pomoć za najosnovnije životne potrebe, higijenske potrepštine i školski pribor.
 
Umirovljena baka iz Zagreba skrbi o troje unučadi, od kojih se dvoje još školuje.Žive od skromne bakine mirovine i  socijalne pomoći. Nemaju ni najosnovnije za život, pred isključenjem im je struja i plin.Neophodna im je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama.
Studentica II.godine fakulteta u Puli, živi kao podstanar u stanu u kojemu je nedavno radi prije napravljenih dugova isključena struja te joj je time otežano učenje.  Njena teško bolesna majka živi od invalidske mirovine od 900 kn što joj nije dovoljno za troškove života,lijekove i školovanje kćeri. Neophodna im je financijska pomoć i pomoć u higijenskim potrepštinama.
Peteročlana obitelj iz Siska s troje  malodobne djece živi u podstanarskom stanu. Otac, hrvatski branitelj, zaposlen kao građevinski radnik  jedva uzdržava obitelj. Neophodna im je pomoć u hrani, odjeći, obući i higijenskim potrepštinama.

Kumstvo - Stipendiranje


"Dobročinstvo je jedino blago koje se povećava dijeljenjem".
Cesare Cantu